Фільм "Жива" у Тернополі

«Сінема Сіті» з 18 сепня тернополянам пропонує переглянути український історико-драматичний фільм "Жива". Кінострічка знята Тарасом Хомичем і базується на реальних подіях. Він є дебютною ігровою повнометражною роботою режисера. Прем'єра стрічки планувалась на жовтень цього року, проте, як бачимо, фільм змонтовано і запущено в прокат значно раніше. Фільм розповідає про молоду дівчину Анну Попович, яка рятуючись від переслідувань міністерства державної безпеки радянського союзу, потрапляє в табір УПА (української повстанської армії). Фільм було знято за реальними подіями, які трапилися з Анною Попович у 1950-х роках. Вона дала згоду авторам стрічки на екранізацію своєї біографії. Зйомки фільму проходили у Горганах, де відбувались події з життя Попович.

Для Ольги Комановської, виконавиці головної ролі, фільм став кінодебютом. Сама Анна Попович допомогала акторці у створенні образу.

Стрічка отримала фінансову підтримку від Львівського обласного бюджету в рамках Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства.

Пісня "Закохані" була створена Олександром Положинським спеціально для кінофільму "Жива". Режисер Тарас Химич сюжет стрічки тримає в таємниці, лише загадково зазначає: "Це історія жінки, це не про війну, хоча автомати там є".

Коментарі до події (1)
  • Анонім 29 Липня

    "Кінострічка знята Тарасом Хомичем"



    Тарас не Хомич а Химич.
Отримуйте
регулярні оновлення