Літературний круїз у Тернополі

Літературний круїз у Тернополі

Всі анонси від: Бібліотека №4 для дітей

Всіх любителів сучасної літератури тернопільських авторів запрошують на круїз літературний під назвою «Творче сузір’я мого краю». Сучасна тернопільська література є надзвичайно задушевною, теплою, подекуди філософічною та детективною. 

Яка ж вона сучасна творчість тернопільських письменників?

Напевно ні одного тернополянина не залишили байдужими теплі історії Надійки Гребіш. Популярність їй принесли книги під назвою «Теплі історії до кави» та «Теплі історії до шоколаду». Це книги-історії про почуття та ніжність. Її творчість високо оцінили на на Львівському форумі книговидавців. Окрім цього, письменниця здобула нагороду «2012 European Christian Book of the Year». У 2013 року стала однією з переможниць конкурсу «Жінка року» від «РІА плюс».

Ще однією сучасною письменницею Тернопільщини є Наталія Михно. Книга «Марево духу» про кохання двох людей та історію Теребовлі. Усі наступні книги насичені духовністю та силою не менше: «Аристократи духу», «Сила духу»,«Звільнення».

Петро Сорока – прозаїк та літературний критик. Його творчість настільки різногранна як і він сам, у ній можна знайти все від поетичних збірок до наукових монографій. Митець також видає серію «Денників», невеличку збірку філософських історій.

Ще одним прозаїком та журналістом Тернопільщини, який знаходиться на перетині літератури та науки є Вільчинський Олександр. Він є автором новел, оповідань, повістей, романів. Часто безе участь у літературних читаннях. Письменник як журналіст вражає своєю гостротою пера та дефективністю настроїв у нигах «Неврахована жертва», «Суто літературне вбивство», «Останній герой», «Віагра для мера», «Дерева на дахах», «Криївка», п'єса «На всі гроші».

Це не весь список літераторів Тернопільщини, для того, щоб дізнатись більше, приходьте на захід. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення