Куди поїхати на півночі України

Moemisto
Автор:
Moemisto
07 грудня 2019

За географічним розташуванням наше місто знаходиться за 140 кілометрів від столиці. Хтось говорить, що це чудово, а хтось не перестає повторювати, що це негативно впливає на місцеву економіку. Проте не економіка є темою цієї статті. Сьогодні ми розкажемо вам про місця північної України, які можна відвідати за 2-3 дні, використавши на мандрівку мінімальну кількість коштів. Емоції та враження будуть незабутніми, гарного перегляду!

Куди поїхати на півночі України

Ідеальне село Ковалівка

Село, яке розкинулось неподалік Києва (Васильківський р-н), на березі річки Кам'янки. Напевно, про нього сьогодні ніхто б і не знав, якби одного ранку сюди не прийшов "Світанок". "Світанок" – це сучасна назва агрофірми (а в минулому колгосп імені Щорса), на чолі якої стоїть подружжя (Анатолія та Тетяни) Засух. Завдяки ним, чи то радше, для них і було побудовано це “фамільне гніздечко”.... 

Ідеальне дорожнє покриття, чиста заквітчана територія та сучасна інфраструктура. Ще при в’їзді у село відчувається рука господаря: свіжо-побілені стовбури дерев, охайні узбіччя, чисті вулички, повсюди скошена трава. А в центрі села красива площа з великими фонтанами, альтанками та власним ландшафтним парком. Особливістю селища також є церква Різдва Пресвятої Богородиці, головна брама якої веде до “мережаного” містка, що сполучає центральну площу села з іншою її частиною. Дуже часто Ковалівку відвідують закохані пари та фотографи, адже різноманіття барв та локацій здивують навіть бувалих мандрівників.
 

Місто Бердичів

Сьогодні тут знаходиться неповторний спадок п’ятнадцятого-вісімнадцятого століття. У Бердичеві налічується 92-ва пам’ятники архітектури і монументального мистецтва.

Потужні оборонні стіни з вежами і костелом в стилі бароко формують оригінальний архітектурний комплекс, який належить католицькому ордену босих кармелітів. Святинею храму вважається чудотворна ікона Божої Матері Бердичівської. В одному з колишніх будинків священиків знаходиться Бердичівський міський історичний музей. В його стінах розповідають історію міста і для вас обов'язково проведуть екскурсії по тематичним виставкам. Пізнавальним також виявиться похід в музей англійського письменника Джозефа Конрада, який був відкритий в 2015 році в комплексі Монастиря босих кармелітів.

На місці дерев’яної церкви в Бердичеві була споруджена кам’яна православна церква Святого Миколи. Будівля виконана в стилі пізнього бароко. Скарбом храму вважається древня ікона Миколи Чудотворця.

Затишно і комфортно почуватимуться гості католицького храму Святої Варвари. Костел був побудований на місці дерев’яної церкви. Біля храму розташований грот Діви Марії. Цікавим здається факт, що в цих стінах вінчався відомий французький письменник Оноре де Бальзак.

Острів кохання і той самий мисливський будиночок 

У малесенькому селі Старий Солотвин (Бердичівський район) на крихітному острівці розташований мисливський будиночок, немов з дитячої казки. Він був побудований для рибалок, щоб ті могли сховатися в разі негоди, сьогодні ж це місце, де мріє опинитись будь-яка закохана пара.


Забронювати готелі у Бердичеві можна тут

Озеро Бучак

У селі Бучак розташований унікальний штучно створений затишний куточок - озеро Бучак. Пам’ятник природи був заснований на місці поглиблення в землі недобудованої Канівської ГАЕС.

Через будівельні роботи село було практично зруйновано, а ліс навкруги - знищений. Будівництво об’єкта зупинила аварія на Чорнобильській АЕС. Сьогодні береги озера заросли очеретом. У воді водиться риба.

Палацово-парковий ансамбль в Качанівці

Палацово-парковий ансамбль в селі Качанівка збудований  родом Тарновських. До сьогодні садиба відомих поміщиків практично ідеально збереглася. Замок вважається яскравим прикладом будівництва Лівобережної України. До  комплексу відноситься замок, два флігелі, водонапірна вежа і парадний двір.

В палаці зібрана величезна колекція творів мистецтва і національних українських старожитностей. Ландшафтний парк доповнює ставок і скульптури. У вісімдесяті роки минулого століття тут був створений історико-культурний заповідник під назвою «Качанівка». У залах палацу розташовувалися музейні експонати. У флігелях тепер готельні номери, поруч знаходиться магазин і кафетерій.

Піраміда-усипальня

У селі Березова Рудка Полтавської області знаходиться родинна усипальниця графського роду Закревських. Це місце за своєю формою нагадує єгипетську піраміду. Один із трьох пірамідальних храмів в Україні. За часів Радянського союзу мавзолей був розграбований. Сьогодні спорудження потребує реставрації.

За однією з версій архітектор був масоном і захоплювався культурою Стародавнього Єгипту. Сам мавзолей був побудований над могилою предків, що додає символічного сенсу усипальниці. У склепі поєднуються форми піраміди, язичницькі елементи і православні символи. Біля входу в усипальницю розташована привезена з Єгипту статуя богині Ісіди. Над входом в піраміду видніється православний хрест. У центральній частині залу розташовувався вівтар і кам’яний хрест.

Затоплена церква у Ржичеві

У 70-х роках в Каневі створювалося водосховище. Під час будівництва деякі села в околиці Ржищева були затоплені. В районі колишнього села Гусениці збереглася напівзатоплена Спасо-Преображенська церква з невеликою дзвіницею, до якої можна добратися на човні.

Храм побудував поміщик Гусинський. Будівля була зведена на острові і  спроектована в стилі українського бароко. Особливість церкви в тому, що дістатися до неї можна було лише по воді, а в зимовий період дорога до церкви тягнулася з протилежного від Ржищева берега. Досить довго храм був у практично зруйнованому стані. У 2009 році було прийнято рішення підняти рівень острова і реконструювати церкву. Влітку мандрівники можуть дістатися до Спасо-Преображенської церкви від Ржищівського причалу на моторному човні.

Садиба Хоєцьких

У Київській області в селі Томашівка на початку двадцятого століття була спроектована резиденція для шляхтичів Хоєцьких. Двоповерхова садиба була побудована з цегли. Згідно із задумом будівля мала складний план. Нотки витонченості в архітектуру будівлі додали карнизи, лопатки і фронтони, розташовані на тлі фасадної стіни над отвором вікон.

Відкриту веранду прикрасила різьблена обробка і лоджія. За радянських часів в стінах садиби знаходилася школа, сьогодні в її стінах діє Ризоположенський  чоловічий монастир (УПЦ) і ведуться реставраційні роботи. Також, ведеться будівництво дзвіниці та каплиці. На вході в монастир розташована стара комора, побудована з чорного граніту, а в глибині парку знаходиться периптер.

На території колишньої резиденції монахи створили яблучний сад і зоопарк, в якому можна побачити різних птахів, страусів та поні. Мандрівників просять не фотографувати на території монастиря і бути скромно одягненими.

Гранітне оголення в Богуславі

Рекомендуємо вам відвідати «Яму» – саме так в народі називають геологічний пам’ятник природи Богуславське гранітне оголення, що знаходиться в Київській області. У цьому казковому місці вздовж русла річки Рось, розташовані рельєфні скелі, висота яких досягає десяти-дванадцяти метрів. На схилах долини  видніються врослі в землю гранітні брили. Якщо спуститися вниз за течією, то можна побачити підвісний міст. 

Мандрівники з наметами можуть розбити табір на острові і насолодитися купанням в ямах. Літом тут відпочиває дуже багато людей.

Бронюй готель в Києві та вирушай за враженнями!

Дякуємо за перегляд! Сподобалось?-поділись з друзями;)

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як знайти роботу у Сарнах: поради та тренди
Як знайти роботу у Сарнах: поради т... Пошук роботи в Сарнах відкриває безліч можливостей для розвитку кар'єри. Місто, яке активно розвивається, пропонує вакан...
Поля щастя - лавандові локації на Житомирщині
Поля щастя - лавандові локації на Ж... Лавандові поля, майже як у Провансі значно ближче. Пропонуємо добірку місць на Житомирщині, до можна разом із усією сімʼ...
Обираємо подарунок на день матері
Обираємо подарунок на день матері Ми бачимо нашу найріднішу людину – стильною, діловою та вічно молодою, але ми постійно хочемо турбуватися про неї. Для т...