Ark Ovrutski / Benny Benack III (USA)

Ark Ovrutski / Benny Benack III (USA)

Спеціально до Дня Святого Валентина джазмени з Нью-Йорка зіграють у Києві найкращі джазові пісні про кохання!

14 лютого програму American Love Songs в клубі Sentrum (вул. Шота Руставелі, 11) представить Ark Ovrutski Quintet feat. Benny Benack III (vocal, trumpet, USA). Початок концерту о 20:00.

Концерт стане незабутнім подарунком для Вашої другої половинки до Дня Усіх Закоханих, а спільний святковий вечір надовго залишиться у Вашій пам'яті.
Учасники концерту - визнані майстри імпровізаційної музики, добре знайомі київським любителям джазу.

Арк Овруцький - контрабасист, композитор і бенд-лідер, лауреат джазових фестивалів і автор багатьох міжнародних джазових проектів. За останні 12 років Арк Овруцький співпрацював з Кертісом Фуллером, Грегорі Портером, Кармен Ланді, Марком Соскіним, Стівом Вільямсом, Ларрі Віллісом, Джевоном Джексоном, Стівом Слейглом, Джей Ді Волтером, Дудукою да Фонсека, Патіенс Хіггінс, Міхілом Борстлапом, Сінтією Скотт, Джимом Ротонді, Дональдом Едвардсом, Джеймсом Сполдінгом і багатьма іншими. Закінчив аспірантуру Ратгерського університету (США) і докторантуру Університету Іллінойс по класу контрабаса. У квітні 2010 року Арк Овруцький записав в Нью-Йорку авторський альбом Sound of Brazil з Дудукою да Фонсека, Крейгом Хенді, Хеліо Альвесом і Жорже Контіненчіно. Цей диск високо оцінили джазові критики в США, і в квітні 2011-го Арка було запрошено з цією програмою в знаменитий Dizzi Coca Cola - джазовий клуб Lincoln Center в Нью-Йорку. У серпні 2013-го року Арк записав на лейблі Zoho Music свій другий диск «44.33» (спільно з Уліссом Оуенсом, Майклом Дізом, Майклом Томасом і Девідом Беркманом). А в січні 2016 року випустив на лейблі Origin ще один альбом, який отримав назву Intersection. Участь в його записі взяли Дудука Да Фонсека, Хеліо Алвес, Майкл Діз і Майкл Томас. Усі три диска отримали досить високі оцінки американських джазових критиків, чим можуть похвалитися далеко не всі українські музиканти. Рецензії на альбоми опублікували журнал DownBeat, AllAboutJazz.com, The New York City Jazz Record, Cadence і багато інших. Всі альбоми фігурували в престижному JazzWeek Chart Jazz, де входили до ТОП 100. Альбом Sound of Brazil був перевиданий в 2016 році і все ще перебуває в ротації на Jazz Week.

Спеціальний гість – Benny Benack III, лауреат конкурсу Телоніуса Монка (США) 2014 року. Молодий трубач і співак Бенні Бенак III (Benny Benack III) продовжує традиції свого знаменитого діда і швидко набуває на міжнародній джазовій сцені репутацію багатостороннього імпровізатора, що поєднує дивовижну музикальність і чудову техніку. Його часто порівнюють з майстром вокалу і труби Четом Бейкером: критики стверджують, що виконавська манера молодої зірки має багато спільного з манерою гри Бейкера. Бенні Бенак III вже встиг стати переможцем практично всіх основних джазових конкурсів для трубачів в США: Carmine Caruso International Jazz Trumpet Soloist Competition (2011), International Trumpet Guild Jazz Competition (2011), National Trumpet Competition – Jazz Division (2012). Також він заявив про себе і як неординарний вокаліст, ставши фіналістом The Gentlemen Sing Vocal Jazz Competition (2013). У 2011 році Вінтон Марсаліс включив Бенака до списку «Нове покоління джазових гігантів» (Next Generation of Jazz Greats). У 2014 році музикант закінчив магістерську програму в Manhattan School of Music. Трубач двічі був учасником Gibson/Baldwin GRAMMY Jazz Ensemble (в 2008 і 2009 роках), виступав на одній сцені з Хербі Хенкоком, Маккоєм Тайнером, Джо Ловано, Теренсом Бланшаром і багатьма іншими відомими музикантами. Бенні Бенак багато виступає у відомих нью-йоркських клубах, серед яких The Blue Note, Birdland, The Bar Next Door, The Iridium, The Jazz Gallery, The 55 Bar, Small’s, The Garage, Dizzy’s Club Coca-Cola

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення