Балети "Болеро" та "Дафніс і Хлоя" в Національній опері України

Балети "Болеро" та "Дафніс і Хлоя" в Національній опері України

Сценарій Леоніда Солошина та Анатолія Шекери. 
Прем'єра на київській сцені відбулася 16 травня 1968 року.

СТИСЛИЙ ЗМІСТ: Іспанія. Над неосяжним простором піднімається олтар любові. Коли невмолиме сонце ховається за обрій, і на розпечену землю разом з сутінками опускається блаженна прохолода, сюди, кожного вечора, збираються на таємниче священнодійство всі ті, хто підвладний безсмертному вогню любові. 
Олтар любові належить всім! Та право на нього одержує лише той, хто приніс в жертву богині любові своє палаюче серце. Таких багато. Олтар любові ніколи не буває порожнім. Одна за одною закохані пари посідають на ньому почесне місце. 
Юна Дівчина, яка ще не знала любові, чекає свого обранця. І сталося чудо — він з'явився, їхнє кохання чисте і невинне. Олтар любові належить їм. Щастя закоханих безмежне. Здавалося б ніхто і ніщо не зможе перешкодити святому стремлінню двох люблячих сердець. 
Та ось з'являється випробувана в мистецтві кохання досвідчена Дама в чорному із «шлейфом» численних шанувальників. Їй сподобався Юнак, а любов його до Дівчини викликала у неї заздрість і ревнощі. Вона вирішує, щоб не трапилося, розірвати їхній священний союз. 
Недосвідчений в коханні Юнак піддається спокусі легкої перемоги, залишає Дівчину і очолює нескінченний «шлейф» поклонників Дами.  Дівчина у невимовному горі. Адже знівечено і розтоптано найдорожче — перше почуття.
...Так розпочинається один з балетів цього театрльного вечора у Національній опері.
Придбати квитки он-лайн можна на сайті театру: https://tickets.opera.com.ua/web/event/event_id/446 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення