Бізе. Пуленк. Равель - Концерт Сифонічного оркестру НФУ

Бізе. Пуленк. Равель - Концерт Сифонічного оркестру НФУ

Всі анонси від: Національна філармонія України

15 серпня у Національній філармонії України у рамках фестивалю оркестрової музики «Літні музичні промені» звучатиме французька музика – твори Жоржа Бізе, Франсіса Пуленка та Моріса Равеля.

Окрім знаменитого равелівського «Болеро», можна буде почути менш відомий твір – Першу симфонію Жоржа Бізе.

Бізе знають як композитора, який писав для театру – оперного та драматичного. Але він має і дві симфонії. Друга симфонія, «Рим», залишилася незавершеною. Першу симфонію Жорж Бізе створив у Парижі, коли йому було 17 років, під час навчання у консерваторії. Тому, вона має назву «Юнацька». Вона нагадує музику ранніх романтиків, але в ній відчуваються й інтонації вже зрілого майстра.

Мабуть, для багатьох справжнім відкриттям цього вечора стане Концерт для клавесина з оркестром Франсіса Пуленка. Композитор створив його у 1920-х роках на замовлення польської виконавиці Ванди Ландовської й для її, спеціально для неї виготовленого, клавесина. Концерт має назву «Сільський». За задумом композитора, така назва мала би нагадувати Ерменонвіль, в околицях якого певний час жила Ванда. Ця місцевість подібна до типу селищ у XVIII столітті. Але в творі Пуленка немає стилізації. Старовинність у концерті видніється крізь індивідуальний стиль композитора.

БІЗЕ ПУЛЕНК РАВЕЛЬ.
Академічний симфонічний оркестр.
Національної філармонії України.

Диригент – ІГОР ПАЛКІН.
Солістка – ОЛЕНА ЖУКОВА (клавесин).

Програма:
Ж. Бізе – Симфонія № 1 до мажор («Юнацька»).
Ф. Пуленк – Концерт «Сільський» для клавесина з оркестром.
М. Равель – Болеро.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення