BLACK COMEDY FEST

BLACK COMEDY FEST

З 16 березня у Києві стартує фестиваль чорних комедій BLACK COMEDY FEST. Глядачі побачать кращі короткометражні картини у жанрі “чорна комедія” із Франції, США та Пуерто-Ріко.

Про фестиваль:

У життя героїв нової, убивчо смішної добірки мудрих чорних комедій вторгається випадок.  Як кажуть, “хочете розсмішити долю? Розкажіть їй про свої плани”.

Та хвилина, що змінює дуже круто, все змінює раз і назавжди, і розмірене існування злітає з котушок та котиться шкереберть.

Страховки від сюрпризів немає ні в кого: перед його величністю Випадком рівні надомний торговець кокаїном і успішний комівояжер, закохані грабіжники і нудьгуючі домогосподарки, патлатий двійник Джима Моррісона і охайні французькі буржуа.

Любов і злочини, примари і рок-н-рол, скандали та інтриги – все, без чого наше життя було б нестерпним.

Фільми будуть демонструватись мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Фестиваль стартує 16 березня у кінотеатрах “Жовтень”, “Планета Кіно”, “Сінема Сіті”, “Дніпро”, “ім. Шевченко”, “Факел”.

Вікове обмеження: 18+

«People Are Strange» // Дивні люди
Джулієн Халлард, Франція, 2014; 20"

Джулієн працює на паризькому кладовищі Пер Лашез – ні за що не вгадаєте ким. Він – двійник (дуже і дуже приблизний) Джима Моррісона, що влаштовує туристам екскурсії до могили «короля ящірок» і дозволяє за помірну плату зробити фото на пам'ять. Але ось друг і брат Альдо, що пов'язався на тому ж цвинтарі охоронцем, приносить гірку звістку: батьки Моррісона вирішили репатріювати прах сина в Америку. Щоб запобігти такому, Джулієн йде на крайні заходи …

Пустотлива французька фантазія названа по одній із найзнаменитіших пісень Моррісона і від душі насолоджується людськими дивацтвами. Але, по-доброму, з романтичним хеппі-ендом і вірою в те, що легенди року не вмирають. Хоча б завдяки шанувальникам. До речі, у Моррісона вони такі буйні, що в реальності керівництво Пер Лашез був змушено було встановити навколо популярної могили огорожу.

«Самаритяни» // The Samaritans
Джон Брайант, США, 2015; 13"

Успішний контракт – ще не привід радіти, коли ти мчиш по безлюдній дорозі, яку перебігає дикий звір. Мить – і ти вже не задоволений життям комівояжер, а жертва автокатастрофи з серйозною кровоточивою раною. За розбитим склом – глухомань, нуль мобільного зв'язку, лікарня, можливо, за кілька десятків кілометрів. Але – о, диво! – Поруч пара добрих християн. Везіння чи зовсім навпаки?..

«Не буває атеїстів в окопах під вогнем», - співав Єгор Лєтов. Техаський вундеркінд Джон Брайант жартує на ту ж тему, змінюючи окопи на екстремальні умови, в яких, на жаль, може виявитися кожен. Анекдот про релігію і науку виживати, розказаний жваво і прямодушно.

 «З привітом із Міллвуда» // Best Wishes from Millwood
Макс Бейкер, 2016; 12"

Евелін – домогосподарка, будні якої проходять в приміському раю; втім, збожеволіти можна і від тиші та благодаті. Коли красуня в ретрофутуристичному костюмі приносить космо-печиво, яке виконує будь-які мрії, Евелін забуває про те, що потрібно бути дуже обережною в своїх бажаннях. І просить дві речі: шубу і ... смерть чоловіка. Чи вдасться новим «степфордським дружинам» врятувати нещасного?

Режисер чарівно стильної комедії про жінок на межі нервового зриву – Макс Бейкер, артист другого плану, переграв десятки смачних ролей в голлівудських блокбастерах, від «Костянтина» до «Піратів Карибського моря» і «Хай живе Цезар!». Він добре знає, що таке бездоганно зіграний фільм, і як кожну хвилину екранного часу перетворити в золото.

«Поки клітка не розлучить нас» // Hasta que la celda nos separе
Маріанна і Джозерро Еммануеллі, Пуерто-Ріко, 2015; 13"

Вся поліція Пуерто-Ріко кинута на піймання Джозефа і Лізи, нових Бонні і Клайда, ворогів суспільства номер один. А що ж гангстери? Вже на півдорозі в Бельгію? Аж ніяк – забарикадувалися в квартирі з викраденим священиком: справа в тому, що Джозеф і Ліза по вуха закохані одне в одного і, перш ніж втекти з країни, хочуть одружитися. Ось тільки святий отець попався занадто суворий і відмовляється провести обряд одруження без свідків. Що ж, доведеться брати нових заручників…

Фірмовий латиноамериканський екшн – пристрасний, гарячий, романтичний і екзотичний.

«Черга» // La queue
Ясін Серсар, Франція, 2013; 10"

«Ви не пропустите мене вперед? У мене тільки один товар». Звичайно, галантний герой популярного актора Жан-Поля Рува не заперечує: поспішати йому нікуди, чому не пропустити милу даму вперед. Але у сусідів по черзі в касу супермаркету інша думка. І з цього необачно джентльменського вчинку життя героя перетворюється в пекло.

Черга – щоденний жах радянських часів – в сучасній Україні виникає і у наші часи не так часто. Інша справа – Франція. Але можна і позаздрити французам – у них є сили сміятися над цим страхітливим соціальним феноменом.

«На бігу» // En bout de course
Джангвідо Спінеллі, Франція, 2014; 12"

Дружина – у відрядженні, чоловік ... Та, зрозуміло, в готельному номері, в ліжку з повією, але до перевірочного дзвінку дружини він завжди готовий. Однак, у цей паризький ранок звичний сценарій дає збій...

Адюльтера комедія з бігом по пересіченій місцевості, пародією на шедевр Антоніоні «Блоу ап» і маленькою собачкою, якій не пощастило. По-французьки фривольний калейдоскоп подій і гегів...

«Баррі» // Barry
Джей Рондо, США, 2016; 9"

Баррі – міляга-вусань, зразковий сім'янин і одягнений майже як денді, у всякому випадку краватці-метелику не зраджує. У Баррі скромний бізнес – торгівля кокаїном на дому, недорого і виключно вузькому колу постійних клієнтів, без зайвої реклами. Але все фатально зміниться, коли Баррі ризикне розширити справу, використовуючи Фейсбук...

Лаконічна кримінальна комедія про силу і небезпеку соціальних мереж: їх цілком легальний ефект перевершує всі заборонені речовини.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення