Capella Cracoviensis з концертом у Києві

Capella Cracoviensis з концертом у Києві

Всі анонси від: Національна філармонія України

27 вересня в Національній філармонії дасть концерт «Capella Cracoviensis» «Capella Cracoviensis» – колектив із Кракова, що спеціалізується на виконанні давньої музики.

Завдяки поєднанню інструментального і вокального складу капела славиться своїм багатим і різноманітним репертуаром, що включає твори ренесансної, барокової епох, періоду класицизму, а також авангардну музику ХХ століття; колектив здійснює й сценічні постановки опер («Amadigi» Генделя, «Адріан в Сірії» Перголезі, «Весілля Фігаро» і «Дон Жуан» Моцарта, «Орфей і Евридіка» Глюка та ін.). Колектив заснований 1970 року за ініціативою диригента Станіслава Галонського. «Capella Cracoviensis» є постійним учасником найбільших європейських фестивалів старовинної музики, співпрацює із всесвітньо відомими виконавцями, такими як Фабіо Бьонді, Марк Мінковскі, Емма Кіркбі, ансамблями «Europa Galante», «Le Poème Harmonique», «La Venexiana», «Accademia Bizantina», «Fretwork», «Nachtmusique», «Les Talens Lyriques». Серед студійних альбомів – «Te Deum. Charpentiera&Lully» (Alpha 952) та «Й.С. Бах. Мотети» (Alpha 199), записані на замовлення престижного французького лейблу Alpha/Outhere Music. Вже близько десяти років директором і художнім керівником колективу є Ян Томаш Адамус – органіст, клавесиніст і диригент, випускник Краківської та Амстердамської консерваторій. Свого часу він був директором Міжнародного фестивалю Баха у Свідницях та координатором фестивалю давньої музики Forum Musicum у Вроцлаві. Яна Томаша Адамуса вважають однією з найбезкомпромісніших і найконтраверсійніших постатей сучасної музичної сцени. Одним з екстравагантних проектів під його керівництвом було виконання мадригалів Монтеверді в одному з барів Кракова. У програмі київського концерту капели звучатимуть твори композитора доби Відродження Міколая Зелінського, одного із засновників польського модернізму Кароля Шимановського та нашого сучасника, класика естонської музики Арво Пярта.

Концерт відбудеться за фінансової підтримки Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща у рамках багаторічної програми NIEPODLEGŁA в рамках дотаційної програми Інституту Адама Міцкевича «Культурні помости» та за підтримки Польського Інституту у Києві. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення