Чисте мистецтво

Чисте мистецтво

13 квітня о 18:30 в  Мистецькому арсеналу відбудеться відкриття масштабного виставкового проекту "Чисте мистецтво", який триватиме до 9 травня.
Це - виставка-розповідь про "наївних" митців і їхнє мистецтво, доповнена їхніми працями, створеними на "концептуальній" межі з сучасним, авангардним, народним мистецтвом
Між професійним (академічним) та традиційним (народним мистецтвом є невеликий масив надзвичайно цікавого арту, який називають наївним, аутсайдерським, аматорським, істинним та іншим. Це мистецтво створили самоуки, які не могли без малювання. Ні техніка, ні матеріали, ні комерційні мотиви не були визначальними в їхній праці, а тільки чисте бажання творити.
Проект Мистецького арсеналу "Чисте мистецтво" повинен актуалізувати цю художню історію; зацікавити та познайомити з "наївом" людей та оживити термінологічну дискусію, знайти спільне чи відмінне в розумінні непрофесійного мистецтва в українській і західній культурах

В одному просторі зустрінуться Марія Примаченко та Арсен Савадов, Георгій Малявін та Олександр Ройтбурд, Гнат Тарасюк та Олег Грищенко, Олександр та Євген Лещенки.

Класичні твори живопису поєднаються з відео-артом.

Графік роботи виставки:
Вівторок-неділя: з 11.00 до 20.00
Понеділок: вихідний

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення