Чотири міні-вистави про переселення

Чотири міні-вистави про переселення

Всі анонси від: ГО "Точка дотику"

27 листопада о 16.00 в АРТ ДЕПО відбудеться показ чотирьох експериментальних міні-вистав, підготовлених режисерами, які пройшли навчання в межах проекту «Через мистецтво до порозуміння: Київська мала опера як культурно-освітній простір для діалогу та єднання».

Міні-вистави дуже різні, але всі вони поєднані спільним фокусом на актуальних суспільних проблемах, викликаних конфліктом на Сході. У виставах порушуються питання пов’язані з новою кризовою групою в українському суспільстві – внутрішніми переселенцями.

1. «Стіна», Олександра Кравченко
Хто визначає сторону правди? Як побороти війну в собі? І хто має дати відповіді на ці питання? Ця вистава - спроба зрозуміти обидві сторони конфлікту. Спроба пошуку точок перетину між людьми, які видаються такими різними. Ми цеглина за цеглиною роками будували стіну між нами. Скільки тепер зусиль та часу знадобиться, щоб зруйнувати її?...

2. «Мова ворожнечі», Антон Романов
Це не зовсім вистава. Можливо це антивистава, або авистава, або не вистава взагалі. Це спроба розібратися у власній ідентичності та індитифікувати інших. Ця вистава буде випробовувати глядача на щирість та сміливість. А також буде вимагати від глядача прийняття відповідальності на себе.

3. «Throw the bag!», Анастасія Гетьман, Ксенія Кільпікова
Говорити щиро, без страху осуду, нерозуміння, недовіри. Разом шукати відповіді на реальні питання, які щодня виникають у просторі та часі. Зрозуміти що важливіше: не загубити дім чи пірнути у невідомість для збереження себе. Триматися за стабільне існування чи прожити омріяне життя. Жаліти себе чи насолоджуватися кожною миттю. Цей експеримент навчив нас самих тому, як відкриватися, приймати і сприймати світ, коли одне життя закінчується, а життя інше – починається у точці НУЛЬ…

4. «Пальми під снігом», Вікторія Філончук
Є люди, які всюди, наче вдома, і легко звикають до змін, а є ті, що, залишаючи рідний дім, втрачають важливу частину себе, і ніде не можуть віднайти колишньої гармонії. “Сьогодні 1 рік 9 місяців і 3 дні, як у мене немає дому...” Історія кримської журналістки, історія втрат і пошуків.

Куратор – режисер Павло Юров.

Після показу вистав планується обговорення за участі режисерів - авторів вистав.

* * *

Метою Проекту «Через мистецтво до порозуміння: Київська мала опера як культурно-освітній простір для діалогу та єднання» є сприяння руйнуванню бар'єрів в українському суспільстві, викликаних конфліктом на Сході, а також формуванню позитивного, недискримінаційного ставлення до представників кризових груп (в першу чергу, до вимушених переселенців) з боку широкої громадськості.

Проект «Через мистецтво до розуміння: Київська мала опера як культурно-освітній простір для діалогу та єднання» виконується Громадською організацією «Точка дотику» за фінансової підтримки Проекту «Замінимо мури відчиненими вікнами», який впроваджуються Інститутом міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV International) та Громадською організацією Інформаційно-дослідний центр «Інтеграція і розвиток» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення