Екскурсія "Замки княжого Галича"

Екскурсія "Замки княжого Галича"

Дводенна автобусна екскурсія. Від’їзд з Києва в суботу орієнтовно о 7:00, повернення в неділю до 23:00. 
Міста, якими ви подорожуватиме протягом цієї екскурсії: Любар - Тихомель - Збараж - Тернопіль - Бережани - Підгайці - Івано-Франківськ - Галич - Шевченкове - Рогатин

Давній Галич - столиця могутнього Галицько-Волинського князівства. Місто, що дало назву цілому регіону України - Галичині. Під час цієї поїздки ми оглянемо лише частину фортець і давніх пам'яток Галичини. Їдемо автобусом з екскурсіями і зупинками в історичних місцях: Любар, Тихомель, Збараж, Тернопіль, Бережани, Підгайці, Івано-Франківськ, Галич, Крилос, Шевченкове, Рогатин.
Любар - районний центр Житомирщини. Він знаходиться на території літописної Болохівської землі. Зі старих часів у місті збереглися храм та та школа василіан у будівлях Домініканського монастиря, відкрита у 1752 р. Приміщення школи добре збереглись до нашого часу, в них і зараз, як і в давні часи, знаходиться учбовий заклад. У місті з ХІХ ст. діяла органна майстерня.
Збараж - старовинне місто, перша писемна згадка про яке зустрічається у Галицько-Волинському літописі у 1211 р. Літописний Збараж проіснував до 40-х років XIII ст., коли він був зруйнований монголо-татарами. Лише у 1393 р. місто знов згадується у літописах у зв'язку зі спорудженням замку Дмитром Корибутом. У 1434 р. Збаражем заволодів князь Федько Несвіцький, а у 1463 р. дідичем міста Збаража і навколишніх сіл став Василь Васильович Несвіцький, який першим почав величати себе князем Збаразьким. Після знищення міста у XVI ст. князі вирішили його не відбудовувати, а збудувати нове місто - Новий Збараж. Документальна згадка про нове місто датується 1583 р. Будівництво нового замку здійснили брати Христофор та Юрій Збаразькі у першій половині XVII ст. Після їх смерті замок перейшов у володіння князів Вишневецьких. Князі стали фундаторами костелу і монастиря бернардинців (1627-1637), щоправда до наших днів зберігся вже реконструйований у 1755 р. костел. У 1600 р. біля Свято-Онуфріївського монастиря було зведено Спасо-Преображенський храм, що зберігся до нашого часу. У 1994 р. створено Державний історико-культурний заповідник, який ми відвідуємо під час цієї поїздки.

Серед древніх галицьких міст Тернопіль виділяється своєю красою і молодістю. Свій писемний вік він відраховує з 1540 р. У 1548 р. Тернопіль отримав Магдебурзьке право. 
Тернопільський замок - ровесник міста, він не раз руйнувався під час воєн та набігів, а на початку XIX ст. граф Францішек Коритовський перебудував замок у палац і зніс оборонні споруди.
В сучасному Тернополі ви оглянете замчище, кафедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (колишній Домініканський костел), збудований у 1749-1779 рр., церква Воздвиження Чесного Хреста XVI ст., церква Різдва Христового (1602-1608). Ознайомимось із центральною частиною міста.

Забронювати місце - тел.:  (044) 332-06-55, (044) 449-18-71

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення