Фантастичний трилер "5 хвиля"

Фантастичний трилер "5 хвиля"

Рік: 2016. Країна: США
Режисери: Дж. Блейксон
Студія: Sony Pictures, Columbia Pictures
Жанр: пригоди, трилер, фантастика
Прем’єра (в Україні): 21.01.2016
Прем’єра (у світі): 14.01.2016

В ролях: Хлоя Грей Моррец, Лів Шрайбер, Майка Монро, Нік Робінсон та інші.
Сюжет: 
Людство вже давно шукає розумних істот у космосі. Вчені різними способами намагалися послати повідомлення про нашу цивілізацію чи сподівалися наштовхнутися на життя з інших планет. Але що якщо ці інші виявляться недружніми, і для них Земля - ​​це відмінне місце для поселення. Їхня головна мета: знищити людство. Спочатку зникне електрика, і все зануритися у пітьму. Друга хвиля залишить після себе руйнування і смерті. І так до самого кінця. Дівчина на ім'я Кессі позбулася майже всього, але на щастя у неї теж є мета - порятунок молодшого братика. У світі, де не можна довіряти нікому, де інопланетяни приймають вигляд людей, їй вдалося заручитися підтримкою хлопця, який може допомогти. 
Сюжет фільму "5 хвиля" заснований на однойменному бестселері Ріка Янсі. Роман є першою частиною трилогії. Друга, "Нескінченне море", була опублікована в 2014 році, а вихід третьої, "Останньої зірки", запланований на 2016 рік. 
Про зйомки: Хлоя Грейс Морец, яка зіграла Кессі, була єдиною претенденткою на роль. Вона зізналася, що перечитувала роман тричі. А ось роль полковника Воша могла дістатися не Ліву Шрайберу, а Вігго Мортенсену, Расселлу Кроу, Ітанові Хоуку, Гаю Пірсу або Джоелу Едгертону. Також на сержанта Резнік розглядалися кандидатури Наталі Портман, Джессіки Честейн, Емілі Блант, Рейчел Вайс, Мішель Родрігез і Робін Райт. У результаті її виконала Марія Белло. 
Режисером стрічки став Дж. Блейксон. На його рахунку дві короткометражки і кримінальний трилер "Зникнення Еліс Крід" із Джеммою Артертон. А в якості одного з продюсерів "5-тої хвилі" виступив відомий американський актор Тобі Магуайр ("Великий Гетсбі", "Плезантвіль", "Фаворит", "Людина-павук").

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення