Філософія каліграфії

Виставка приурочена 295-річчю від Дня народження українського філософа Григорія Сковороди. Головна мета заходу – демонстрація невидимої частини каліграфічного світу через експозицію та розкриття ряду невидимих філософських моментів в каліграфії. Експозиція пропонує відвідувачам серію рукописних каліграфічних робіт в різних стилях і напрямах каліграфії, в тому числі і за мотивами почерку Григорія Сковороди.
У період проведення виставки пройде ряд майстер-класів з каліграфії для дітей та дорослих. Вони називатимуться цитатами Григорія Сковороди та в першу чергу торкатимуться філософських задач каліграфії («З видимого пізнавай навидиме», «Бери вершину і матимеш середину», «De libertate»).
Філософську атмосферу відкриття каліграфічної події доповнить виступ українського кобзаря, лірника, бандуриста, лідера гурту «Хорея Козацька» Тараса Компаніченка з піснями на слова Григорія Сковороди.
Крім того, в день відкриття виставки відбудеться каліграфічний перформанс від учасників виставки, після якого все бажаючі зможуть долучитись до безкоштовного майстер-класу і також спробувати себе в каліграфії.

Будемо раді бачити вас на нашій виставці! Вхід вільний!

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний.
Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал)
www.dolesko.com

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: [email protected].

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення