Фортепіанний дует - Роман Лопатинський та Антоній Баришевський

Фортепіанний дует - Роман Лопатинський та Антоній Баришевський

26 вересня в Національній філармонії виступлять лауреати міжнародних конкурсів, піаністи Роман Лопатинський і Антоній Баришевський.

У програмі – твори Рахманінова і Стравінського. Складно відшукати більш не схожих між собою за світоглядом і темпераментом творчих натур, ніж Рахманінов і Стравінський. Традиціоналіст і той, хто відкидав традиції. Лірик і раціоналіст-скептик. Митець, який завжди залишався самим собою і композитор-хамелеон, «людина з тисячею лиць». Здавалося б, скільки теплоти й душевності в музиці першого, стільки холоднуватої відстороненості, стриманості – у другого. Рахманінов і молодший за нього на дев’ять років Стравінський, звичайно, були особисто знайомі один з одним, але якоїсь особливої дружби між ними ніколи не було. «Спілкування з людиною рахманіновського темпераменту потребує великої терпимості, більшої, ніж та, яку маю я», – свого часу напише Стравінський. Обидва поєднували в собі талант композитора, піаніста і диригента. Обидва за життя здобули світову славу і стали предметом всезагального обожнення.

Тандем Романа Лопатинського і Антонія Баришевського – той випадок, коли сценарії творчих доль в якихось моментах, можливо, і повторюються. За винятком одного: дружби між двома музикантами. В результаті й народилась ідея спільного концерту. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення