Франц Шуберт - Джазова розмова на класичні теми

Франц Шуберт - Джазова розмова на класичні теми

Всі анонси від: Національна філармонія України

Джазова розмова на класичні теми!

Ще Стравінський одним із перших намагався поєднати у власній творчості джаз і класику, ці два, на перший погляд, непоєднувані пласти. Особливої популярності наприкінці минулого століття набули різноманітні ф’южн-проєкти, де джаз поєднувався не лише із класикою, але й із поп-музикою, фолком, електронікою тощо. Отже, джаз – універсальна інтонаційна практика, однаково можлива як в «чистому» вигляді, так і у формі музичних коктейлів.

Програма концерту 27 грудня в Національній філармонії України вибудувана в демократичному форматі джазових імпровізацій на класичні теми. Музика австрійського романтика Франца Шуберта прозвучить в джазових обробках таких яскравих музикантів, як В’ячеслав Новиков (фортепіано) і Максим Гладецький (контрабас).

В’ячеслав Новиков в 70-і – 80-і роки мав репутацію одного з кращих київських піаністів. Як і всі прогресивні митці того часу, він критикував радянську владу і вважав себе «внутрішнім емігрантом». Зрештою, наприкінці 80-х з’явилася можливість емігрувати і музикант покинув Україну, осівши в Фінляндії, де живе й веде успішну концертну діяльність до сьогоднішнього дня. Новиков однаково добре грає джаз, класику і сучасну академічну музику.

У ролі партнера по ансамблю виступить контрабасист Максим Гладецкий, уродженець Вінниці, один із організаторів вінницького джазового фестивалю. 1993 року закінчив джазовий факультет Кишинівської консерваторії. Вже під час навчання грав у бенді Сергія Проскуріна, пізніше – учасник легендарної групи Юрія Шепети.

«Джазова розмова на класичні теми» буде однаково цікавою поціновувачам і джазу, і класики.

ФРАНЦ ШУБЕРТ

ДЖАЗОВА РОЗМОВА НА КЛАСИЧНІ ТЕМИ

В’ЯЧЕСЛАВ НОВИКОВ (фортепіано) Фінляндія
МАКСИМ ГЛАДЕЦЬКИЙ (контрабас)

Програма:
Ф. Шуберт - Соната № 6 для фортепіано мі мінор, D. 566/506
- Шість музичних моментів, D. 780
Класичні теми у джазовій обробці.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення