Проводи зими - Свято у Парку Київська Русь

Проводи зими - Свято у Парку Київська Русь

Всі анонси від: Парк Київська Русь

Цими вихідними, 26 та 27 лютого, під Києвом планують оригінально попрощатися із зимою. У Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») пройдуть проводи зими за давніми традиціями, а родзинкою дійства стане кінна програма. На гостей чекають середньовічні розваги, обряди, хороводи та майстер-класи, найсмачніші страви з багаття, катання на конях… І все це у справжньому, живому середньовічному місті!

Здавна в Україні влаштовували гучні проводи зими. З дохристиянських часів наші пращури знали: якщо набридла похмура зима і хочеться весняного сонечка, потрібно влаштувати галасливі гуляння, щоб налякати зиму і змусити її піти, та й весна швидше прокинеться після зимового сну.

26 та 27 лютого мешканці Князівства запрошують на традиційні гуляння «Проводи зими», аби разом згадати традиції наших пращурів, прогнати зиму, покликати весну та від душі повеселитися в атмосфері живого середньовіччя. А давньослов'янські забави та обряди наповнять програму особливим колоритом.

Мешканці Князівства відчинять для гостей ворота у справжнє середньовічне місто – Древній Київ, де можна побачити монументальні дерев'яні оборонні споруди (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (заввишки 21 метр), садиби киян Х-ХІІ століть, князівські тереми та трибуни , а також діючий відтворений дерев'яний храм Києва Х-го століття. На відвідувачів чекають унікальні експозиції з облоговими знаряддями, відтвореною бойовою лодією (човнем) Х століття і навіть середньовічна катівня.

26 та 27 лютого на гостей чекає цікава розважальна програма, присвячена давньослов'янським традиціям та обрядам. Жителі Древнього Києва запросять і дорослих, і дітей взяти участь у веселих та пізнавальних конкурсах, запальних слов'янських хороводах.

На відвідувачів чекає знайомство з унікальною «живою» колекцією коней рідкісних стародавніх порід, зібраних із найвіддаленіших куточків світу в Княжій стайні. Досвідчені конярі розкажуть багато цікавого про історію виведення та особливості порід. Гості будуть вражені граціозністю та вишколом цих прекрасних скакунів. На відкритих майстер-класах з дресирування та догляду за кіньми досвідчені конярі поділяться з відвідувачами секретом, як зробити так, аби ці розумні та шляхетні тварини стали справжніми друзями для своїх господарів.

Усі охочі зможуть підійти до коней, погладити їх, сфотографуватися з ними, проїхати верхи або в екіпажі. З собою можна взяти моркву, буряк та пригостити коней із дозволу адміністрації стайні.

Незабутні емоції подарують кінно-трюкові виступи, під час яких відважні вершники здивують відвідувачів віртуозним володінням середньовічної зброї.

У Древньому Києві відроджуються традиційні українські стародавні кінні бойові мистецтва: гарцювання (джигітовка) та верхова стрільба з лука. Усі бажаючі можуть самі освоїти стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників «Князь Володимир». Стати її учнем дуже просто: потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (050) 385-06-14 та (050) 385-20-35. Вже з першого заняття ви почнете осягати мистецтво управління конем та влучною стрільби з лука. Долучіться до бойових традицій наших пращурів!

У Древньому Києві кожен відчує себе повноправним мешканцем середньовічного міста. Тут можна пройтися середньовічними вуличками, затамувавши подих від шедеврів середньовічної архітектури, зайти до середньовічної крамниці та вибрати на згадку оригінальний сувенір ручної роботи. У середньовічному тирі – навчать влучно стріляти з лука, на монетному дворі – карбувати монети за стародавньою технологією, у Княжій костюмерній можна приміряти вбрання часів Київської Русі. У гостях у знахарки-волхвині можна дізнатися про таємниці минулого та майбутнього та скуштувати трав'яні напої за стародавніми рецептами.

Любителів екстриму потішать швидкісна гірка «Змій Горинич» та канатний узвіз «Політайло».

Зігрітися та скуштувати найсмачніших страв та напоїв, приготовлених князівськими кухарями на відкритому вогні, можна у теплій затишній Княжій корчмі.

Хто захоче продовжити подорож у середньовіччя ще на день, може залишитися на нічліг у комфортабельних кімнатах, попередньо забронювавши місця.

Древній Київ відкривається о 10.00. Програма розпочнеться о 13:30.

* У програмі можливі зміни.

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ розташований за 45 хвилин їзди від Києва сучасного – у Київській області, Обухівському районі, с. Застугна (поруч із селом Копачів).

Доїхати можна своїм авто або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парку Київська Русь» у розділі «Контакти».

Найкраща дорога своїм автомобілем – через місто Обухів.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого – 230 грн. (за акційною ціною замість 250 грн.), для пенсіонерів та студентів – 150 грн., для дітей шкільного віку – 100 грн., для дошкільнят – безкоштовно.

Докладніше на сайті www.parkkyivrus.com

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення