INTERSTELLAR - Органне шоу

Душа та сердце кожного українця та українки потребують зараз хоч на деякий час відпустити гнітючі думки, відновити свої сили для подальшої боротьби та трохи помріяти про мир та злагоду. Допоможе в цьому мистецтво та музика, творчість талановитих людей.

Київський Планетарій в рамках власного мистецького проекту ARTSpace запрошує послухати величний орган Франції в програмі “Interstellar” під вражаючими відеопроекціями 360° на найбільшому куполі України.

Семплований орган Нотр-Дам – це звучання 7400 труб органу, які записані наживо у соборі та відтворені за допомогою комп’ютерних технологій та трьохмануального електронного органу Johannus. Така технологія найбільш реалістично відтворює не лише звучання, але й акустику Нотр-Да́м де Парі. Саме цей інструмент впливав на формування та розвиток органної композиції та органобудівництво у всьому світі.

Під сферичні відеопроекції космічної тематики та потужного звуку відвідувачі повністю зануряться в іншу реальність. Від галактики до галактики, від епохи до епохи буде розгортатися наша програма. Бах, Брамс, Сен-Санс, Штамм та ін. повністю розкривають ніжні та надпотужні звуки цього космічного інструменту.

За органним пультом – провідна українська органістка, солістка Львівської національної філармонії, Рівненської філармонії, а також Будинку органної та камерної музики у Львові – Олена Мацелюх. Вона виступає зі своїми концертними програмами по всій Україні, гастролює у Швейцарії, Франції, Італії, Німеччині, Польщі, Чехії, Данії та США.

Як один із кращих інтерпретаторів органної творчості Й. С. Баха у Східній Європі Олена Мацелюх вже декілька років відкриває Бахівські Фестивалі у Брно (Чехія) та у Вроцлаві.

Олена Мацелюх є відома і як науковець. Її дослідження в області органного мистецтва систематично публікуються в українських та закордонних альманахах, музикознавчих наукових збірниках і журналах. У 2020 році Олена Мацелюх завершує свою докторську дисертацію на тему «Сакральне і профанне в органній творчості композиторів України та Чехії».

Ваші квитки – це Ваші гроші, які в будь якому разі не будуть втрачені*

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення