Історія грошей в Україні - екскурсія

Історія грошей в Україні - екскурсія

Національний музей історії України запрошує на екскурсію "Історія грошей в Україні". Вона пройде 21 та 22 квітня. Початок - о 14.00. Вартість екскурсій є звичайною - 20 грн + вхідний квиток до музею (50 грн - повний, 30 грн - для школярів/студентів/пенсіонерів). 

"Екскурсії будуть присвячені багатій нумізматичній експозиції музею, що охоплює всі етапи, особливості та аспекти грошового обігу на території сучасної України від часів винайдення людством перших монет до сьогодення", - додають організатори.

Кваліфікований експерт-нумізмат покаже та розповість про монети античного світу, гроші часів Давньої Русі та власне монетне карбування в Києві, монети Червоної Русі та Волинського князівств, Кримського ханства, загадкові та таємничі скарби української землі, спроби московської влади "привчити" українців до своїх монет, про зародження банківської системи в Україні, появу паперових грошей та гаманців, цінних паперів, про катаклізми з грошима в часи Першої Світової війни та Української Революції 1917-1921 років, а також відродження власного монетного карбування в незалежній Україні, становлення та особливості сучасних грошей.

Гості екскурсії зможуть побачити гроші, які колись тримали в руках прості ольвіополіти та козаки, імператори та королі, відчути енергетику скарбів, милуватись прикрасами з монет, поринути в захопливий світ старовинних грошей.

Екскурсію проводить кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник сектору нумізматики музею - Андрій Бойко-Гагарін.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення