Карась Галерея. Олександр Ройтбурд "Сад земних насолод"

Карась Галерея. Олександр Ройтбурд "Сад земних насолод"

Всі анонси від: Karas Gallery

Карась Галерея представляє нову виставку одного з найавторитетніших художників України Олександра Ройтбурда «Сад земних насолод».

На виставці буде представлено 9 нових робіт автора, що присвячені творчості Ієроніма Босха. Єрун Антонісон ван Акен, відомий як Ієронім Босх – один з найзагадковіших художників суворого північного відродження, що залишив по собі більше загадок та чуток, аніж будь-який інший художник фламандської школи. Саме Босх широко втілив в своїх творах химерні метаморфози тіла та тілесну деконструкцію, сюрреалізм масштабування об’єктів та відвертий гріховний еротизм подій. Як відомо 2016 рік був об’явлений ЮНЕСКО роком Босха.

Сюрреалістичні катаклізми полотен Босха вражають не тільки реалістичністю техніки, манерої письма, але переживаннями героїв, що зображені на картинах. У Олександра Ройтбурда та Ієроніма Босха багато спільного – перш за все запитання «що вживав автор, коли писав це?» від непідготованої глядацької аудиторії. Обидва художники саркастично та віртуозно грають зі страхами, комплексами суспільства, з фольклорними та догматичними міфами та їх символікою.

Отже той прямий постмодерністський діалог Ройтбурда і Босха мав статися рано чи пізно. В проекті «Сад земних насолод» пряме цитування фрагментів картин Босха поєднуються з абсолютно впізнаваною манерою українського художника ХХІ століття, таким чином відбудеться певне зіткнення думкоформ з розгону у п’ять століть. На експресивному живописі, що філігранно повторює плями, жести, вирази облич героїв Босха нанесена зверху абстрактна графічна мережа знаменитих авторських «каляк-маляк», таким чином відбувається певна наруга, але з іншого боку і виправдання одного художнього сюжету іншим.

Не рекомендований перегляд цього проекту – людям із наявністю хворобливих психічних станів спричинених браком культури, освіти, депресією, адептам тоталітарних ідеологій, особам схильним до екстремізму, побутового насильства, ксенофобії та інших афективних станів.

Відкриття виставки відбудеться о 19.00 у четвер 3 листопада 2016 року.
Виставка працюватиме з 3 по 22 листопада 2016 року (з 11.00 до 19.00), крім неділі.

Деталі на сторінці
ФБ.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення