Кентаври - Фестиваль кінно-трюкового мистецтва

Кентаври - Фестиваль кінно-трюкового мистецтва

Всі анонси від: Парк Київська Русь

3 та 4 жовтня в Древньому Києві Князівства Київська Русь ("Парк Київська Русь") пройде фестиваль кінно-трюкового мистецтва «Кентаври».

Протягом двох днів відважні вершники та вершниці, дорослі й зовсім юні змагатимуться в мистецтві гарцювання (джигітовки) та у віртуозній їзді в упряжках.

"Кентаври" - це фестиваль, що багато років об'єднує провідних українських кінних каскадерів, які мають світову популярність. Учасники фестивалю покажуть свою вміння і таланти, поділяться професійним досвідом і змагатимуться за звання кращого.

Віртуозні наїзники вразять глядачів неймовірними трюками: їзда догори ногами, задом наперед, відразу на двох конях, вони прослизатимуть під конем, вибудовуватимуть "піраміди". І все це на повному скаку! Арабески, обриви, пістолети та французькі хрести...

Крім обов'язкової конкурсної програми пройдуть показові виступи з кращими номерами.

Учасники фестивалю виступатимуть у тісному тандемі з кіньми рідкісних стародавніх порід. Деяким з цих порід налічується кілька тисячоліть!

У перервах між змаганнями з гарцювання на  гостей чекає весела пізнавальна театралізована програма на давньослов'янську тематику. Мешканці Древнього Києва запросять відвідувачів взяти участь у цікавих конкурсах, іграх, запальних слов'янських хороводах і танцювальних флеш-мобах.

Родзинкою фестивальної програми стане турнір зі стрільби з традиційного (історичного) лука верхи на конях на повному скаку. Це неймовірно складне завдання для учасників змагань, але в той же час, азартне і захоплююче видовище для глядачів!

На завершення розважальної програми на гостей чекає яскрава вечірня вогняна програма зі стрільбою з величезного метального знаряддя, требушету, палаючими ядрами.

Всі бажаючі можуть самі опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників. Для цього потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (050) 385-20-35 та (044) 461-99-37. І вже з першого заняття ви почнете опановувати мистецтво керувати конем і влучно стріляти з лука. Долучіться до бойовим традиціям наших пращурів!

На гостей фестивалю чекає знайомство з унікальними кіньми історичних порід, що зібрані з усього світу в Княжій стайні. До коней можна буде підійти, погладити, сфотографуватися і навіть здійснити прогулянку верхи або в екіпажі.

Гості Древнього Києва дізнаються багато цікавого про життя наших пращурів, відвідавши музеї історичного костюма і дерев'яного зодчества, оглянувши експозиції облогової техніки, середньовічного кораблебудування і тортур.

Відпочити та скуштувати смачних напоїв і страв, приготованих на відкритому вогні, можна в середньовічній Княжій корчмі та в альтанках на свіжому повітрі.

Постріляти з лука та покидати ножі можна в середньовічному тирі, а на монетному дворі - викарбувати монету "на щастя". У Княжої костюмерній можна вдягнути вбрання часів Київської Русі та влаштувати незабутню фотосесію для соц.мереж. В гостях у знахарки-волхвині гості, за чашкою трав'яного чаю, зможуть доторкнутися до древніх таємних знань. Любителів екстриму порадують швидкісна гірка "Змій Горинич" і зіп-лайн "Політайло" з маршрутами різної складності та протяжності. А діти будуть у захваті від яскравого і безпечного куба-лабіринту "Мишоловка".

Бажаючі продовжити відпочинок можуть залишитися на ніч (за умови попереднього бронювання).

"Парк Київська Русь" - це унікальний комплекс, що не має аналогів у всьому світі. На основі знань сучасної науки відтворюється Древній Київ V-ХІІІ століть у його натуральному розмірі, в масштабі 1: 1.

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ відкривається о 10:00. Урочисте відкриття фестивалю о 13:30. Завершення програми суботу, 3 жовтня о 20:00, в неділю, 4 жовтня в 19.00.

* В програмі можливі зміни.

Древній Київ розташований в 45 хвилинах їзди від Києва сучасного - в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Доїхати можна на своєму автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті "Обухівтранс" або на сайті "Парк Київська Русь" в розділі "Контакти".

Ціна квитка: повний квиток для дорослого -250 грн. (знижки при попередній купівлі квитків на сайті), для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 80 грн., для дошкільнят - безкоштовно.

Детальніше на сайті www.parkkyivrus.com.

Коментарі до події (1)
  • Little devil 03 Жовтня

    Не зацікавили однозначно .Кінний канкур або ж біга б відвідали з задоволенням .ДИВИТИСЯ ЗМАГАННЯ стародавнього княжества наїздників червоних шараварах 😤то ніби той дядько забрав два мішки подарунків та втік від дітей за татусем Бульбою залишивши їх з мискою лукового супу чи глечиком каші з плетеним конником та лялькою мотанкою та дерев'яною ложкою
    .......Ой люлі бідні діточки дід та батько втікли аби пострибати натерти собі сідниці .Саме зараз якийсь розумник мав мене перебити та сказати що в Київській Русі Бульба Орлик проходили як подільнники по стправі про зникнення конней але ж Ні Однозначно кінь сам втік від Володимира
    Бідолашний не витримав Тягати ту збрую та трьох дядьків
    які об'їдали всю стайню одним прикладом річного запасу .
    Тож про славнозвісного коня та його пригоди В Княжестві ми маємо змогу переглянути на великому екрані кінотеатра "Київська Русь "
    Кому дістанеться Ласий шматок Царства нова наречена та що знову придумав Володимир аби Сховати золото я б сказала що він таємно його сам тягав підставляючи своїх підлеглих .А ДЛЯ ПРАВДОДІЇ СВОГО ЗАХОДУ ЗАПРОСИЛИ Б ВИ БОГАТИРІВ УКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ які самі коней піднімають над собою То думку я маю що ті конні всі з поломаними хребтами та ногами злягли б відразу і Київську Русь Охороняти б не було кому ,бо все це БЕЛИНИ
    не вірьте казкам включайте Розум .
    ..
Отримуйте
регулярні оновлення