Критика в літературі та кіно. КіноСереда з Олександром Гусєвим

Критика в літературі та кіно. КіноСереда з Олександром Гусєвим

Всі анонси від: Громадська організація "Сучасне Українське Кіно"

КІНОСЕРЕДА – це новий тип освітньої програми, яка пропонує дещо більше ніж звичайний кіноперегляд. На меті організаторів, за допомогою майстер-класів, кінопоказів, читок сценаріїв, інтерактивних вечорів, ознайомити українських глядачів та кінематографістів з сучасним українським кіно. Це місце, де кожен зможе знайти щось для себе: режисер - свого актора, оператор - свого режисера, а глядач - своє кіно.

17 січня о 19:00 на вас чекає перша КІНОСЕРЕДА в цьому році з критиком Олександром Гусєвим під назвою «Критика в літературі та кіно».

Олександр Гусєв є одним з відомих сучасних українських критиків. Він закінчив факультет журналістики Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара. Публікується в "Українській правді", "Укрінформі" та інших виданнях. Виступав членом журі Міжнародного кінофестивалю в Локарно, Міжнародного кінофестивалю в Мінську "Лістапад", Одеського міжнародного кінофестивалю, Docudays UA та інших. Член Національної спілки кінематографістів України, Української Кіноакадемії, ФІПРЕССІ. У жовтні 2017 року став куратором 1-ого Київського тижня кінокритики, що відбувся у кінотеатрі «Жовтень».

Зустріч з Олександром Гусєвим буде присвячена професії критика в літературі та кіно.
Питання, які будуть розглянуті під час зустрічі:
- Що таке критика і навіщо вона потрібна?
- Чим відрізняється критика в літературі та кіно?
- Критика в Україні.
- Що потрібно, щоб стати професійним критиком?
- Як навчиться писати критичні тексти?

За останній рік загострилося питання ролі критики в українському кінематографі. На зустрічі з Олександром ми все ж таки спробуємо визначитися з важливістю критики та поставимо питання, що нам накипіли. КІНОСЕРЕДА з початку року змінила локацію. Тепер майстер-класи, лекції, зустрічі та пітчинги відбуватимуться в Port creative hub, а кінопокази - у Будинку Кіно!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення