Китайський святий гарбуз Ху Лу - Майстер-клас

Китайський святий гарбуз Ху Лу - Майстер-клас

20 жовтня в Музеї української діаспори відбудеться майстер-клас по класичному китайському живопису від художниці Чі Шаотін.

Темою заняття стане написання композиції «Святий китайський гарбуз Ху Лу» в традиційному китайському живописному стилі Се І (вираження ідеї). Протягом двох годин майстер-класу учасники створять на проклеєному рисовому папері композицію з гарбузом Ху Лу, який за даоським повір’ям має цілющі властивості та є символом здоров’я.

У Піднебесній здавна використовували гарбуз Ху Лу як ємність для чистої питної води, а також створювали з нього музичні інструменти. Сьогодні в китайській культурі розповсюджена традиція виготовлення оберегів-талісманів із висушеної лагенарії – різновиду китайського гарбуза Улоу. На майстер-класі учасники ознайомляться з історією китайського живопису, дізнаються про його види та жанри, особливості використовуваних інструментів та матеріалів. Чі Шаотін навчить кожного володіти пензлем, виконувати лінії різної довжини та ширини, писати сухим та вологим пензлем, гармонійно поєднувати відтінки, а також розповість багато цікавого про культуру, естетичні й філософські основи Піднебесної. По завершенню майстер-класу кожен матиме оформлену в паспорту завершену композицію «Китайський святий гарбуз Ху Лу».

УВАГА! Усі матеріали для участі входять у вартість, тож просимо попередньо зареєструватися: 0636598193 (Чі Шаотін).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення