Київський бал на Контрактовій площі

Київський бал на Контрактовій площі

Щорічний Київський бал відбудеться 25-26 травня - на святкування дня міста Контрактова площа перетвориться на найбільший танцювальний майданчик столиці. 
 

«Вже традиційно раз на рік ми перетворюємо Контрактову на найбільшу танцювальну площу Європи, цьогоріч це буде фактично головна сцена святкування дня Києва: ми влаштуємо найбільший майстер-клас із сальси для усіх бажаючих, плануємо встановити рекорд з наймасовішого виконання української польки, у якому братимуть участь дебютанти віденського балу-2019, діти з усієї України, вихованці київського Центру реабілітації дітей з інвалідністю», - зазначила організатор Київського балу, генеральний директор групи компаній Brandberg Марина Ігнатуша.

Вона додала, що Київський бал вперше відбувся минулого року і вже став своєрідною танцювальною візитівкою міста: тут збираються прихильники бальних танців, активного яскравого способу життя.

У дводенній програмі балу - жива музика, конкурси, виступи відомих виконавців. Зокрема, учасників і глядачів порадують виступи Гайтани, DZIDZIO, Асії Ахат, Світлани Тарабарової та ін.

Продовжиться і традиція танцювальних рекордів на балу – 26 травня о 18 00 на Контрактовій площі урочисто вишикується понад 1 тисяча танцюристів і виконає українську польку, що буде зафіксовано у Книзі рекордів України. «Минулого року ми обрали для рекорду вальс як класичний бальний танець, а цьогоріч ставитимемо рекорд з української польки – європейського танцю, якому українські традиції надали неповторний національний колорит», - наголосила Марина Ігнатуша. Саундреком до танцювального рекорду стане попурі найвідоміших українських польок. Київський бал пропагує столицю України як сучасне європейське культурне місто, з європейськими традиціями, з мистецькими проектами для прихильників активного здорового способу життя. Проект збирає аматорів та професійних танцюристів, зірок шоу-бізнесу, хореографічні колективи з усієї України, учасників з особливими потребами – адже інклюзивний мистецький простір теж вже став частиною культури сучасного Києва.

Вдруге під час Київського балу відбудеться національний відбір учасників міжнародного пісенного конкурсу «Берлінська перлина» (BerlinerPerle) у трьох вікових категоріях: від 10 до13 років, 14-17 та 18-24 років. Оргкомітет Київського балу приймає заявки від вокалістів до 22 травня. Фінал пісенного конусу відбудеться у Берліні з 28 листопада по 2 грудня ц.р. А відбір конкурсантів від України побачать усі бажаючі вже 25 травня на Контрактовій площі, під час Київського балу.

Вестимуть розважальну програму балу популярні радіоведучі «Нашого радіо» - 25 травня та «Ретро FM» - 26 травня. Майстер-класи з сальси проведе відомий хореограф кубинець Рейнальдо Пауель.

Вхід на бал та майстер-класи є безкоштовними.

Як відомо, перший Київський бал просто неба відбувся 1 червня 2018 року, під час заходу встановлено танцювальний рекорд України – 1 тисяча 32 дитини з усієї України одночасно виконали вальс. Учасників Київського балу та дитячого рекорду привітав Київський міський голова Віталій Кличко.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення