Кольорові спогади - виставка картин пам'яті Матвія Когана-Шаца

Кольорові спогади - виставка картин пам'яті Матвія Когана-Шаца

Всі анонси від: Спілка християнських письменників України

23 січня у Національному музеї «Київська картинна галерея», що на вул.Терещенківська, 9, відкриється виставка картин, присвячена пам’яті видатного українського художника-живописця радянського періоду, киянина, Матвія Когана-Шаца (1911-1989 р.р.).

Творчість художника належить до скарбниці українського живопису, але на даний час переважна більшість картин (біля 400 робіт) цього художника вже недосяжна для вітчизняних любителів живопису та колекціонерів, бо вони вивезені за межі України і прикрашають закордонні приватні колекції. Тому виникла ідея познайомити сучасних українців з тим великим надбанням художника, з тими творами, які вже не можливо побачити в жодному музеї України. Цю ідею реалізували сучасні українські художники, члени професійної спілки художників, громадські діячі, подружжя, Костянтин та Світлана Шаповалови за підтримки Національного музею «Київська картинна галерея», який нещодавно носив назву Київський національний музей російського мистецтва. На виставці будуть представлені копії саме тих картин Матвія Когана-Шаца, що були вивезені за кордон. Ці копії виконані пензлем самих ініціаторів виставки, Костянтином та Світланою Шаповаловими. Таким чином, відвідувачі мають можливість ознайомитися з широкою палітрою творів цього видатного художника.
Частину залишившихся в Україні картин М.Когана-Шаца можна побачити в експозиціях Національного художнього музею України, Бердянському, Миколаївському, Полтавському художніх музеях, Алупкинському палаці-музеї.
Очікується, що виставка буде цікавою і яскравою, які і роботи самого М.Когана-Шаца, адже він писав виключно пейзажі, насичені яскравими колоритами, дивними нюансами кольорів, полу тонів та віддзеркалення світла.
Запрошуємо киян та гостей міста відвідати виставку!

Виставка триватиме з 23 січня по 6 лютого 2018 року. Виставка працює з 10:00 до 17:45 (вхід до 17:00), крім понеділка та четверга, за адресою: м.Київ, вул.Терещенківська, 9, Національний музеї «Київська картинна галерея»
Відкриття виставки 23 січня о 18.00 годині.

Вартість квитків – 35 грн., для студентів – 12 грн., для пенсіонерів – 5 грн.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення