VIRSKY - Легендарне шоу в Києві

VIRSKY - Легендарне шоу в Києві

Нове шоу від танцювальної гордості країни!

Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П. Вірського - ім'я настільки гучне, що квитки на його іскрометні концерти розкуповують за багато місяців вперед. Динамічне фольклорно-хореографічна вистава нікого не залишає байдужим.

Витоки створення ансамблю відносяться до червня 1937 року, коли відомі балетмейстери Павло Вірський та Микола Болотов вперше в Україні сформували хореографічний колектив народного танцю. Спираючись на національні традиції, керівник ансамблю створив п'ять концертних програм, до яких увійшли яскраві композиції "Ми з України", "Ляльки", "Моряки", "Гопак", "Сестри", "Чумацькі радощі", "Ой, під вишнею" , "Повзунець", "Подоляночка", "Про що верба плаче", "Запорожці", "Ми пам'ятаємо!" та інші.

З 1980 року ансамбль очолив народний артист України, лауреат Національної премії ім.Т.Шевченка Мирослав Вантух. Основне в його праці - направлений творчий пошук. Завдяки створеній в колективі атмосфері, художній керівник домігся від артистів високої виконавської майстерності, яскравої образності, творчого і вимогливого ставлення до своєї праці. При нинішньому керівнику ансамблю створені нові хореографічні твори, що увійшли до золотої скарбниці української народної хореографії. Серед них - "Український танець з бубнами", "В мирі та злагоді", "Україно, моя Україно", ліричні "Літа молодії", "Карпати", "Волинська полька", "Гуцулка".

Колектив побував більш ніж в 60 країнах світу: В'єтнамі, Кореї, Китаї, Кубі, Австрії, Англії, Канаді, США, Бельгії, Франції, Іспанії, Італії, Греції, Бразилії, Аргентині, Венесуелі, Португалії, Швейцарії, Данії, Андоррі, Японії та інших країнах, де завжди з честю демонстрував досягнення національної культури і вносив свій вклад в розвиток світової культури.

Коли: 18 травня о 17.00.

Де: Палац Україна (вул. Велика Васильківська, 103).

Вартість квитків: від 400 грн. 

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення