Гурт Дичка. Сеанс тривожно-танцювальної музики.

Гурт Дичка. Сеанс тривожно-танцювальної музики.

Всі анонси від: Educatorium

Дичка – це назва рослини, що виросла в забутому людьми саду, дика грушка чи яблуня, що виросла із занесеного в ліс насіння породистого яблука, або конопля, яка росте на узбіччі. Гурт Дичка - Dychka теж можна назвати дико вирощений, не приручений певною музичною традицією, але разом з тим помічається вплив різних музичних культур.

Гурт унікальний тим, що він гармонійно об'єднав професійних артистів, кожен з яких працює в притаманному йому жанрі. Завдяки відмінності стилів, в яких грають музиканти, створився цікавий мікс з імпровізації в автентичній українській манері, складних фортепіанних рифів, мелодій народів світу, ритмів панку та джазу, груву психоделік-року, хіп-хопу, фанку та ска. В більшості пісень звучить запальний шалений ритм. Пісні багаті на несподівані стрибки з тихого на голосне, з швидкого на повільне, з одного ритмічного малюнку на інший. Але, не зважаючи на складність виконання музика сприймається просто.
Спільна мета музикантів розпалити цікавість простого слухача до складної авангардної музики та глибокої лірики через більш комфортну, звичну глядачеві форму. Самі учасники напрямок своєї творчості називають «тривожно – танцювальний».
Окрему увагу заслуговують тексти пісень. Вони написані різними авторами. Кожна пісня звучить, як завершений літературний твір, а концерт сприймається, як збірка різних театральних новел. За сюжетом пісні об’єднані історією маленької, неідеальної, але особливої, не схожої на більшість людини, яка розповідає про свій внутрішній світ, про свої слабкості та свої сильні сторони, про свою нерівну боротьбу проти зовнішнього агресивного світу. Слухачеві знайомий цей персонаж, він є в кожному з нас, але не кожен хоче в цьому зізнатися. Не соромлячись впевнено розповісти про цю маленьку людину «Дичка» дає змогу розкритися, відчути себе неодиноким в своїй незвичайності або надзвичайності.
Завдячуючи артистичному, літературно-театральному стилю, гурт Дичка є частим гостем в мистецькому середовищі. Бере участь в мистецьких акціях, є учасником художніх симпозіумів.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення