Лібрето для Різдва

Напередодні Нового року в Національному заповіднику «Софія Київська» відкривається справді казкова виставка. Глядачам покажуть раритетні ескізи декорацій улюблених святкових вистав українців – «Ніч перед Різдвом», «Лускунчик», «Снігова Королева», «Дванадцять місяців» та ін. Крім ескізів та макетів декорацій, сценічних образів та костюмів, можна побачити оригінальні програмки, буклети, фігурки та музичні інструменти – невід’ємну частину театрального дійства.

Виставка «Лібрето для Різдва» – це спільний проект Національного заповідника «Софія Київська» та Музею театрального, музичного та кіномистецтва України, що знайомить з українським мистецтвом театральних декорацій. Зокрема, представлені роботи театральних художників, заслужених діячів мистецтва кінця ХІХ - початку ХХ століття Анатолія Волненка, Йосипа Юцевича, Івана Курочки-Армашевського, Анатолія Петрицького й інших відомих сценографів, чиї твори є особливо цінними і сьогодні зберігаються у музеях та приватних колекціях. Не проґавте можливості побачити все на власні очі!

Під час роботи виставки щодня будуть проводититсь розважальні заходи: майстер-класи, квести, інтерактивні екскурсії та ще багато цікавого у рамках святкової програми «Візерунки новорічної ялинки».

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення