LOVE IS FEST

У Києві покажуть кращі фільми про кохання

З 20 квітня у Києві стартує LOVE IS FEST, фестиваль найромантичніших та найкрасивіших фільмів про "те саме почуття"

Дивитися кіно про кохання – майже як займатися коханням – ніколи не набридне. Бітлівське твердження «Все, що тобі потрібно, – це кохання» перевірене часом і кінематографом.

Вічна тема розбурхує режисерську фантазію, даючи унікальний шанс з блискавичною швидкістю переміщатися від сумного до смішного, веселитися і плакати – практично одночасно. І ніколи не сумувати.

Фестиваль LOVE IS FEST – 6 красивих романтичних історій з трьох континентів: в стилі джаз і в стилі рок, про перше доросле почуття, що накриває у найніжнішому віці і науку розлучатися, про ревнощі, що йдуть з любов'ю пліч-о-пліч, музику, подорожі і швидкоплинність усього, окрім головного почуття.

Покази фестивалю стартують з 20 квітня у кінотеатрах “Жовтень”, “Київ”, “Планета Кіно”, “Сінема Сіті”, “Дніпро” (“Ленінград”), “ім. Шевченко”, “Факел”, з 27 квітня у кінотеатрі “Кінопанорама”.

Фільми демонструватимуться мовою оригіналу (англійська, французька, іспанська) з українськими субтитрами. 

#ualoveis #loveischallenge #loveis #loveisfest

Дистрибутор фестивалю в Україні: KINOLIFE Distribution

Генеральний ТБ-партнер фестивалю: ZIK

Генеральний глянцевий партнер фестивалю: Наталі

Національні медіапартнери фестивалю: Cultprostir, Gazeta.ua, Країна, oKino.ua, фрАза.ua, ГолосUA, Obozrevatel.ua, Хорошее кино, Детектор медіа, Zaxid.net, Original Voice.

Регіональні партнери фестивалю: 44.ua, Моє місто Київ, 057.ua, Реприза, Весь Харків, 78.com.ua, Культурометр Одеси, 048.ua, 056.ua, Gorod.dp.ua, Вихідний Дніпро,  032.ua, Afisha.lviv.ua, Afisha.zp.ua, 061.ua, Media Sumy,  Sumy Life, Афіша Суми, Данкор онлайн, Агенція промоції "Суми".

Програма фестивалю:

«Адель в серпні» (Adèle en Août)

Франція, 2016; 27 хвилин

«Ти така доросла!» – вигукують друзі сім'ї, які запросили 15-річну Адель і її батьків провести канікули за містом. У розпорядженні дівчини – кімната вже Самуеля, що вже відлетів з рідного гнізда . А ще – його щоденник і касети з любовними піснями під гітару. Здається, в їх виконавця можна закохатися на відстані. Але тут на вікенд приїжджає і сам Самуель...

Сонячні дні, зелень стрімко втікаючого літа, тиха річка з дерев'яними містками – все навколо сприяє ліричним мріям, схожим на ті, що оволоділи шекспірівською Джулєтою. У молоді з французької глибинки замість балів прийнято влаштовувати вечірки з розкутими танцями, і любовних листів сьогодні вже не пишуть, але хіба це щось змінює? Перше кохання не знає тимчасових і державних кордонів, так чому б дівчині початку XXI століття не зустріти свого Ромео?

«Мріючи про Пеггі Лі» (Dreaming of Peggy Lee)
Великобританія, 2015; 11 хвилин

Олександр і Белінда – не зовсім звичайні лондонські підлітки, яким не дуже й привільно вдома, під наглядом суворої матері. Сьогодні вони вирішують вийти з-під контролю і втекти в чарівний джазовий клуб, де звучать пісні великої Пеггі Лі, і все – один в один, як в Америці 1940-х ...

Любов – поняття всеосяжне. У цьому несподіваному, відмовившомуся від слів (чому – зрозумієте, коли подивитеся) фільмі, вона – синонім музики і свободи.

«Посвячення Фабріціо» (El inicio de Fabrizio)
Аргентина, 2015; 16 хвилин

Фабріціо і його друзі по вуличних іграх живуть в тому солодкому перехідному віці, коли з сусідськими дівчатами ще можна влаштовувати невинні водні битви, від яких всього лише крок до обіймів і поцілунків. Фабріціо щастить у коханні, його подружка не проти продовжити поцілунки більш рішучими діями – ось тільки де? Вихід, здається, знайдено – треба тільки викрасти у старого сусіда машину-розвалюху і перетворити її в романтичний альков ...

Пристрасна пустотлива комедія говорить про підліткові бажання відверто і делікатно. Гумор, еротика, вітальна радість – так хвацько їх поєднують тільки в Латинській Америці.

«Розлучитися з Дженні» (Breaking Up with Jenny)
Росія, 2016; 14 хвилин

За три години до весілля Рейчел засипає Гаса телефонними повідомленнями: «Тільки не голися, я не хочу, щоб на фото ти виглядав молодшим за мене!». Але у Гаса є турботи важливіші: він із стражданням в очах вдивляється в стікер з невідкладною справою. «Розійтися із Дженні». Легко сказати! Гас перед дзеркалом репетирує промову, сам себе переконуючи в правильності рішення. Гас шукає вагомі аргументи. Але суперниця нареченої відрізняється гучним примхливим характером і явно не готова віддати Гаса інший ...

Анекдот з міжнародною мораллю: не варто перед весіллям з'ясовувати стосунки з колишньою. Ким би вона не була.

«Як пережити розрив» (How to Survive a Breakup)
США, 2015; 12 хвилин

«Жити в запереченні», «Поховати себе в роботі», «Переїхати до друзів», «Влаштувати побачення на одну ніч», «Змиритися з депресією», «Завести знайомство онлайн» – про те, як пережити розрив, написані томи. Ця комедія дотепно ілюструє деякі з безцінних (і непотрібних) порад на прикладі Теї і Ніка.

Кожен рецепт розігрується у двох – чоловічому і жіночому – варіантах. Вибирайте найсмішніший. І не забувайте, що життя завжди підкине ще один, новий і безпрограшний.

«Самотня планета» (Lonely Planet)
США-Іспанія, 2014; 24 хвилини

Американка Джулія – професійний турист: колесить країнами і містами для складання путівників, за що і отримує від нового барселонського незнайомця Пау прізвисько «Самотня планета». У Нью-Йорку Джулія навряд чи б зважилася розділити таксі з незнайомцем, але в Барселоні ризикнула – і не прогадала: так почався її новий прекрасний роман. Хоча, всі попередні закінчувалися разом з відрядженням – чи буде у цій європейській історії продовження?

Психологічно вивірена і дуже легка любовна драма проникає в почуття героїв.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення