Майдан: більше ніж життя і смерть

Майдан: більше ніж життя і смерть

22 січня відбудеться відкриття фотовиставки "Майдан: більше ніж життя і смерть", яку складають роботи британського фотографа Джо О'Браєна, зроблені ним у 2014 році під час подій Євромайдану.

Джо – фотограф з Великої Британії. Він цікавиться масовими акціями протесту, в його доробку фото з демонстрацій Англії та Іспанії. На початку лютого 2014 року він приїхав до Києва, аби зафіксувати протести Євромайдану, де через об’єктив камери детально відслідковував життя столиці на барикадах.

"Вперше я зацікавився протестами Євромайдану 22 січня 2014 року, коли побачив у новинах сюжет про зіткнення між демонстрантами та міліцією на вулиці Грушевського і повідомлення про смерть Сергія Нігояна та Михайла Жизневського. Я захотів стати очевидцем цих подій, щоб зрозуміти, для чого люди вийшли на вулицю і чому їх вбивають. Згодом зрозумів, що мотивації людей були різними, але вони перетнулися в ідеальний момент часу і створили спільну силу. Головна площа стала символом, точкою фокусу для всіх скривджених людей з усіх сфер українського суспільства, дала їм можливість боротися за свої переконання", – поділився думками автор робіт.

Роботи, представлені на виставці, є унікальним свідченням драматичного перебігу подій, що відбувалися в 2014 році. Виставка налічує 40 фоторобіт з життя Майдану, три з яких отримали приз глядацьких симпатій на Лондонському фотофестиівалі (London photo festival) в 2016 році.  

Відкриття виставки в неділю, 22 січня, о 14:00 в НМІУ за адресою: вул. Володимирська, 2
НА ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ВХІД ВІЛЬНИЙ. Виставка триватиме до 22 лютого 2017 року.

Режим роботи музею:
Пн - Вс: з 10:00 до 18:00 каса: до 17:00

Вартість квитків:

  • Дорослий 50 грн
  • Шкільний/студентський/пенсійний - 30 грн
  • Родинний (до 5 осіб) - 100 грн
  • Один поверх - 20 грн
  • Бійці АТО та члени їх сімей – безкоштовно
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення