Мегамарш у вишиванках

Мегамарш у вишиванках

Щорічний марш вишиванок відбудеться до Дня Києва

Уже дев’ятнадцятий раз поспіль у столиці проходитиме Мегамарш у вишиванках під гаслом «Творимо українську культуру разом!». Традиційно весняний похід присвячено Дню Києва. Долучитися до події усі охочі можуть 27 травня, в суботу, початок – у сквері біля Золотих Воріт о 13:00. Далі колона вирушить за маршрутом: Прорізна — Хрещатик — Європейська площа — Володимирський узвіз — Труханів острів.

У програмі заходу – прогулянка містом у вишиванках, пісні, танці, конкурси та, безумовно, гарний настрій.
Завершиться подія фестивалем «Папороть» на Трухановому острові, в програмі якого будуть виступи відомих гуртів та виконавців (гурти "Вій", "Рутенія", "Мрія Життя", "Колір Ночі"), виступи поетів, проведення танцювальних майстер-класів, історичні та патріотичні доповіді, ярмарок ремісників, майстер-класи (плетіння дідухів, вироби зі шкіри, ковальство, гончарство), козацькі герці та змагання із залученням гостей фестивалю, дитячі змагання, командні вишкільні ігри, стрільба з луку, майстер-класи з володіння зброєю, ножовий та шабельний бої, а на завершення о 21:00 відбудеться яскраве вогняне шоу.

Мегамарш у вишиванках – найпоширеніша у світі вишиванкова хода, яка бере початок у Києві у 2008 році та з того часу проходить традиційно двічі на рік: навесні та восени. Цікаво, що на перший Мегамарш у Києві прийшло всього чотири людини, зараз – зацікавлених тисячі. На що організатори заходу заявляють: «Ми творили українську культуру та пропагували вишиванку як модний продукт ще в часи, коли це не було местрімом. Ми свідомо диктували суспільству моду на український традиційний одяг. Нас не розуміли, нам дивувались – але зараз вже сприймають по-іншому. Ми любимо те, що робимо. І це щиро».

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення