Моцарт, Прокоф’єв - Концерт Симфонічного оркестру НФУ

Моцарт, Прокоф’єв - Концерт Симфонічного оркестру НФУ

Всі анонси від: Національна філармонія України

Ще за життя Сергія Прокоф’єва називали «Моцартом ХХ століття». Хоча сам Прокоф’єв зізнавався, що в юності і «багато років після» Моцарта не любив. «Концерт був на диво нецікавим: грали нудну і довжелезну моцартівську річ». Так писав 13-річний Сергій Прокоф’єв, будучи студентом Петербурзької консерваторії, батькові у Сонцівку. Але, починаючи від «Класичної симфонії», композитор адаптує у своїй музиці моцартівські принципи. Паралелі можна побачити як на рівні образності, музичної мови, так і на рівні форми, структурної організації. Впливи Моцарта можна зауважити і в більш в ранніх творах Прокоф’єва, наприклад, у Першому фортепіанному концерті, Другій фортепіанній сонаті та ін. Прокоф’євська ідея «нової простоти» як намагання задовільнити потреби і еліти, і широких мас, – це теж у певному сенсі моцартіанство. Моцарт в одному зі своїх листів батькові писав: «…Щоб мати успіх, треба писати так, щоб вони [мелодії] були зрозумілі кожному і їх зміг би наспівати навіть звичайний кучер…».

Філармонічний симфонічний оркестр Національної філармонії під орудою Віталія Протасова виступить із українською скрипалькою з Австрії Вірою Жук. Віра народилась в Києві. Музикою займається від семи років. Дебютувала на сцені Національної філармонії України, коли їй було десять. Віра закінчила київську спеціалізовану музичну школу ім.Лисенка і Національну музичну академію ім.П.Чайковського, відтак продовжила навчання у Відні, де займалася під керівництвом легендарного Павла Вернікова. Віра Жук – лауреатка численних міжнародних конкурсів, виступала у концертних залах Бразилії, Аргентини, Чилі, Данії, Польщі, Франції, Німеччині, Іспанії, Австрії та інших країн. Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України. Диригент – ВІТАЛІЙ ПРОТАСОВ. Солістка – ВІРА ЖУК (скрипка). Програма: В.А.Моцарт – Симфонія № 39 мі-бемоль мажор, К 543 С.Прокоф’єв – Концерт № 1 для скрипки з оркестром ре мажор, тв. 19 - Музика до балету «Ромео і Джульєтта».

Вартість квитків – 70-300 грн. Квитки продаються у касі філармонії – (044) 278-16-97, в театральних касах м.Києва та онлайн.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення