Небо в хмарах - Художня виставка Анни Пономаренко

Небо в хмарах - Художня виставка Анни Пономаренко

З 3 по 12 грудня у найстарішій книгарні Києва "Сяйво книги" пройде персональна виставка Анни Пономаренко «Небо в хмарах».

Експозиція складається з одноіменної серії робіт "Небо в хмарах". В основу цієї символічно філософської серії лягли мотиви повісті-притчі "Чайка на ім'я Джонатан Лівінгстон" та особистий досвід художниці і її пошук сенсу життя.

Лейтмотивом серії є роздуми на теми Всесвіту, долі людини в цьому світі та сенсу її життя. Звичні нам образи поєднуються з елементами сюрреалізму, а в образі пташки глядач може побачити саму людину та її душу. Мандри чайки на небесно-морських полотнах занурюють у роздуми про одвічні питання буття.

Ідея, яка закладена в кожній роботі, не має єдиного трактування, що надає глядачеві свободу залишитися зі своїм власним сприйняттям картин.

Серія картин виконана у змішаній техніці з використанням акрилу та текстурної пасти - це поєднання любові до скульптури з елементами традиційного живопису.

Також на виставці можна буде побачити абстрактно-морську серію робіт «Обрій», яка стала медитативною для художниці та була створена під впливом серії "Неба в хмарах".

В роботах поєднується реалістичність морських пейзажів та їх трансформація за допомогою кольору та мінімалістичного виконання, а образи неба та води надають відчуття легкості та релаксації, яких так не вистачає в нашому активному ритмі життя.

Анна Пономаренко народилась та живе в Києві (Україна).

  • З 2002 року відвідувала художню школу.
  • 2005 - закінчила курси академічного малювання в Академії образотворчого мистецтва та архітектури міста Києва (НАОМА).
  • 2008-2020 працювала Веб та Графічним дизайнером.

У роботах Анни напів-реалістичний стиль змішується з абстрактним напрямком. Художниця часто використовує символіку елементів або кольору, щоб передати ідею своєї роботи. Анна любить використовувати тему Всесвіту, природи, сонця, неба та води у своїх арт роботах.
 

Виставки та конкурси:

  • 2021 «Природа» групова виставка від Light Space & Time Online Art Gallery (USA)
  • 2021 «Всі Водні/Морські пейзажі» від Contemporary Art Gallery Online (USA)
  • 2021 Увійшла в шорт-ліст до Visual Art Open (UK)
  • 2021 2-ге місце в номінації Мистецтво від Golden Time Talent (UK)
     

Картини художниці вже знаходяться у приватних колекціях у США, Канаді, Великобританії, Португалії та Німеччині.
 

Місце проведення виставки:
Книгарня "Сяйво книги"
м. Київ, вул. Велика Васильківська, 6

Графік роботи виставки:
з 3 по 12 грудня
Пн.- Нд.: з 10:00 до 21:00

Вхід на виставку вільний за умов дотримання правил карантину!
Увага: з огляду на карантинні обмеження просимо усіх відвідувачів виставки мати з собою COVID-сертифікати або негативні ПЛР-тести.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення