Несподівані історії унікальної колекції - Виставка капелюшків

Несподівані історії унікальної колекції - Виставка капелюшків

Всі анонси від: музей Історії Туалету

У Музеї Історії Туалету з 8 березня по 21 квітня проходить виставка капелюшків "Несподівані історії унікальної колекції".

Ох вже ці Капелюшки ... Цей предмет з жіночого гардеробу протягом багатьох століть був обов'язковим атрибутом жіночого туалету. Історія його появи цікава і неоднозначна. Ходять легенди, що в Древній Греції капелюх людям подарував бог Гермес, а в Стародавньому Єгипті великий клафт зі смугастої тканини на голові був привілеєм фараонів, простолюдини ж задовольнялися перуками з рослинних матеріалів. А вже наприкінці Середніх століть капелюхи стали однією зі складових пишність.

Це красива і довга історія, але ми хочемо показати вам капелюшки середини XX століття. Незважаючи на те, що на початку XX століття повсюдно боролися з буржуазією і були введені хустки, капелюшки швидко повернулися на своє законне місце. Але,  моделі стали більш лаконічними, декоративних елементів стало менше, і при цьому, вони не втратили своєї елегантності. Їх прикрашали хустками, пір'ям, бісером. Саме в XX столітті з'явилася тенденція підбирати під колір капелюшки, рукавички, черевички, сумочки.

На виставці представлені капелюшки та аксесуари з приватної колекції Наталії Степанової.

Виставка відкрита з 10.00 до 18.00 без перерви.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення