New Era Orchestra: Концерт "Voyage"

New Era Orchestra: Концерт "Voyage"

Від Вівальді до концерту для Instagram

22 травня о 19:00 в Національній філармонії України відбудеться новий концерт від українського незалежного оркестру New Era Orchestra  «Voyage». Це своєрідна музична подорож від Флоренції через Тель Авів і Беер-Шева до Києва. Усі ці міста розповідають власні історії, відкривають нову реальність, обдаровуючи новими враженнями кожного, хто зважиться на цю захоплююча подорож. За ініціативи арт-директора і диригента New Era Orchestra – Тетяни Калініченко – в цьому концерті українська публіка познайомиться з одним із топових музикантів, ізраїльським мандоліністом Аві Авіталем.

Тетяна Калініченко, арт-директор і диригент New Era Orchestra: «Неможливо було навіть собі уявити 19 квітня 2007 року, через що мені доведеться пройти, прийнявши пропозицію створити оркестр. Лише музиканти New Era Orchestra бачать скільки зусиль доводиться докладати, аби зараз кожен вихід New Era Orchestra на сцену – з найкращими солістами, включаючи суперзірку класичної музики Джошуа Белла, з надскладними програмами у чотирьохсотлітньому розрізі історії інструментальної музики – виглядав як легкий політ. За кожним нашим концертом – нереальна кількість перемовин з найкращими музичними агентствами і видавництвами, місяці прослуховування всього найтрендовішого у світі музики, безкінечний пошук партнерів для реалізації найсміливіші творчі ідеї, уміння побачити в кожній невдачі приховану можливість. Але в тому й то справа, що дива трапляються, коли людина ризикує усім заради мрії, яку, крім неї, ніхто не бачить. У нашій концертній програмі «Voyage» буде диво міжнародного музичного діалогу не лише музикантів New Era Orchestra з ізраїльським солістом Аві Авіталем, а й наших культур, нашого способу мислення і майстерності».   

Співпраця ізраїльського мандолініста з українським незалежним оркестром New Era Orchestra (NEO) розпочалася 2015 року. Це перший досвід у творчій біографії Аві Авіталя співпраці з українськими музикантами. Незважаючи на щільний графік концертів у Європі, Аві Авіталь завітає до Києва, аби спільно з диригентом Тетяною Калініченко та NEO на сцені Національної філармонії України представити знакові для нього твори:

  • «Концерт для мандоліни з оркестром» Авнера Дормана, який став переломним етапом у музичній кар’єрі Аві Авіталя: 2010 року завдяки запису цього концерту Аві Авіталь вперше за історію Grammy був номінованим як мандолініст у категорії «Найкращий соліст в інструментальній музиці» («Best Instrumental Soloist») за запис твору сучасного композитора Авнера Дормана «Концерт для мандоліни з оркестром»;
  • «Концерт для мандоліни з оркестром. RV 93» Антоніо Вівальді, повернений на велику сцену Аві Авіталем у його автентичному виконанні, завдяки чому Аві Авіталь став найбільш впізнаваним музикантом у Європі, який здатний сучасно – майже з роковим запалом – і водночас автентично грати італійську барокову інструментальну музику;
  • InstaConcerto для мандоліни та оркестру: Концерт для Instagram сучасного словацького композитора Пітера Брейнера – сучасний музично-медійний експеримент, який звучить всього лише 1 хв. 15 секунд.

Аві Авіталь і Пітер Брейнер в 2016 році прийняли виклик Instagram, створивши концерт в чітких часових рамках – 5 частин по 15 секунд, допустимі для публікації на Instagram. При цьому, концерт абсолютно зберігає традиційну музичну форму – від зав'язки до кульмінації та має всі засоби виразності, які використовують композитори з часу виникнення інструментального концерту.

Концерт New Era Orchestra «Voyage» відбудеться за підтримки Посольства Держави Ізраїль в Україні

Арт-директор і диригент: Тетяна Калініченко

Солісти:Аві Авіталь (мандоліна, Ізраїль), Кирило Шарапов (скрипка, Україна), Андрій Павлов (скрипка, Україна).

Петро Чайковський Струнний секстет ор. 70 Спогад про Флоренцію
Авнер Дорман (Ізраїль) Концерт для мандоліни з оркестром.
Антоніо Вівальді (Італія) Концерт для мандоліни з оркестром RV 93
Антоніо Вівальді (Італія) Концерт для двох скрипок з оркестром RV 578а
Антоніо Вівальді (Італія) Концерт для скрипки з оркестром RV 507
Пітер Брейнер (Словаччина) InstaConcerto для мандоліни з оркестром: Концерт для Instagram – Прем'єра в Україні

Інформація про оркестр:

New Era Orchestra (NEO, Україна) – один з найбільш креативних і стильних оркестрів на музичній сцені України. Цьогоріч оркестру виповнилося 10 років. Співзасновник, арт-директор, і диригент – Тетяна Калініченко.

Місія NEO – включити Україну в європейський музичний контекст і міжнародний музичний простір. Кожен проект NEO наближає мрію – вступ українського оркестру до «вищої музичної ліги», у якій NEO зможе конкурувати з провідними світовими колективами.

New Era Orchestra постійно розвивається, виконує в Україні та за кордоном актуальні й знакові для класичної та сучасної музики твори топових композиторів, виступає на одній сцені з провідними солістами світу.

Інформація про українських солістів у концерті Voyage:

Кирило Шарапов (скрипка, Україна) – співпрацює з New Era Orchestra з 2012 року. Екстра-клас українського музиканта Кирила Шарапова підтверджений постійними експериментами, розширенням рамок інтерпретації класичної та сучасної музики. У 2011 році Кирило Шарапов заснував віртурз-оркестр «Kiev-Tango-Project», відомий українським слухачам своїми джазовими й класичними проектами і співпрацею з багатьма зірками, такими як: Ніно Катамадзе і «Океан Ельзи».

З ініціативи Тетяни Калініченко вперше в Україні Кирило Шарапов з NEО виконав твори знакових сучасних композиторів, а саме: Артурс Маскатс Concerto Grosso (Латвія), Філіп Гласс «The Four American Seasons» (США), Олександр Расскатов «5 хвилин з життя Моцарта» (Німеччина), Відмантас Бартуліс «Подорож потягом...» (Литва), Джон Тавенер «Дхіана» (Великобританія).

Андрій Павлов (скрипка, Україна) – співпрацює з New Era Orchestra з 2010 року. Андрій Павлов є топовим солістом нової генерації українських музикантів.

Виняткова майстерність у роботі дозволяє йому бути одним з найбільш затребуваних солістів і музикантів в українських і зарубіжних колективах. За участю Андрія Павлова в Україні постійно проходять прем'єрні виконання творів Мортона Фелдмана, Йоханеса Шельхорна, Клауса Ланга, Клеменса Гаденштеттера, Франгіз Алі-Заде.

Співпраця Андрія Павлова з Тетяною Калініченко – це своєрідний каталізатор для розвитку NEO і вступ колективу до «вищої музичної ліги».

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення