НІЧ ІЗ ПРИВИДАМИ: Кураторська екскурсія та обговорення до закриття виставки “Візит привидів”

НІЧ ІЗ ПРИВИДАМИ: Кураторська екскурсія та обговорення до закриття виставки “Візит привидів”

Всі анонси від: Центр візуальної культури, “Політична критика”

Центр візуальної культури та Політична критика запрошують на кураторську екскурсію виставкою “Візит привидів”, яка відбудеться о 21.00, та обговорення, що розпочнеться о 23.00 в суботу, 29 жовтня. У ніч з суботи на неділю експозиція виставки буде відкрита до 2.00.

Привиди – це не просто образи чи примари, це набори смислів, що нагадують про травми минулого і постійно знаходять для себе нові форми вираження. Виставка “Візит привидів” ставить питання про способи розповідати про травматичні моменти в історії візуальними та іншими художніми засобами.

Художники та художниці: Пьотр Армяновскі, Анатолій Бєлов, Оксана Брюховецька, Пеґґі Бут, Айко Ґрімберг, Die Tödliche Doris, Ангеліна Карякіна, Дмитро Левицький, Микола Рідний, Сергій Попов, Сандра Шуберт, Михаіл Толмачов.

З виникненням наративного кіно, онтологічна схильність до примарності оформилася в специфічний жанр — фільм жахів. Відтоді примари, духи й привиди відіграють ключову роль у кіно, з’являючись в образах божественних посланців, добродушних або мстивих предків, огидних потойбічних істот, воскреслих месників або ж закоханих. Але привиди не обмежилися рамками кіноекрану. Їхня лімінальна позиція між видимим і невидимим, життям і смертю, матеріальним і нематеріальним та неабиякий афективний потенціал дозволили їм інтегрувалися в культуру як потужна універсальна метафора. – Станіслав Мензелевський зі статті "Глюк" до виставки "Візит привидів".

Учасники та учасниці розмови: Леся Кульчинська, Василь Черепанин і Анна Кравець (Центр візуальної культури), та Катерина Міщенко, кураторка виставки.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення