Нитка, що стала палітрою - Виставка в’язаних творів Наталії Дмитренко

Нитка, що стала палітрою - Виставка в’язаних творів Наталії Дмитренко

Місце проведення: третій поверх будинку Центру Української Культури та Мистецтва, м. Київ, вул. Хорива, 19-В. За підтримки: Центр Української Культури та Мистецтва.

Вишукані сукні, фантазійні светри, розкішний верхній одяг та аксесуари будуть супроводжуватись легкими пейзажами від Івана Черниша, Заслуженого художника України. Відвідувачі побачать серію виробів від Наталії Дмитренко, талановитої художниці авторського в’язання та викладача, виконані в різних техніках. Зокрема – ірландське мереживо, філейне в’язання, імітація тканини. «Нитка, що стала палітрою…» – назва символічна, адже сповна передає бажання Наталії поділитися з відвідувачами своїм баченням в’язання. За її словами, це високе мистецтво, яке народжується за допомого нитки. Виставка стане підтвердженням цьому. Розкішний в’язаний одяг та аксесуари, створені Наталею, закохують у себе з першого погляду! Ледь не у всьому світі вона має прихильників своєї творчості. Брала участь у виставках в Україні, Швейцарії, Угорщині, Австралії, Італії, Молдові та Болгарії. У 2016-2017 рр. долучилась до Всеукраїнської виставки в’язання «Тепла осінь» в Центрі Української Культури та Мистецтва. Витончені вироби від Наталії настільки полюбились відвідувачам виставки, що два роки поспіль вона здобувала перемогу в конкурсі серед учасників проекту «Моя в’язана мрія».

Наталя каже: «Для мене в’язання – це чари. Ти береш нитку, і вона сама підказує, що відбудеться далі: або з’явиться на світ весела картинка на теплому светрі, або ж орнамент на тонкій сіточці, чи фантазійний візерунок… А, можливо, захочеться створити в’язану тканину?».

Наталя є експериментатором у своїй творчості. За її словами, вив’язати можна будь-який настрій. Для Наталі він в одязі ось такий: «Модне те, що вічне. У моєму розумінні вічними є посмішка, гармонія та елегантність. Хочеться творити ниткою роботи в різних напрямках (гачком, спицями, голкою, з різних видів пряжі та різного рівня складності)». Та найголовніше – вона доводить, що в’язання як один із найдревніших видів рукоділля поступово трансформується, набуває нових розкішних граней!

Чекаємо на Вас! Вхід вільний! Адреса: Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В ст. м. Контрактова площа (вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів). Час роботи виставкових залів із 17 по 24 травня 2018 р.: Пн.-Пт. – 10:00 – 19:00. Сб. - Нд. – 10:00 – 18:00.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення