Опера "Мадам Баттерфляй (Чіо-Чіо-Сан)" в Національній опері України

Опера "Мадам Баттерфляй (Чіо-Чіо-Сан)" в Національній опері України

Джакомо Пуччіні.
Лібрето Джузеппе Джакози та Луїджі Ілліки за творами Давіда Бєласко і Джона Лютера Лонга. 
Прем’єра на київській сцені відбулася 20 червня 1995 року.

Лібретто: д
огідливий маклер Горо показує лейтенанту американського флоту Пінкертону будинок, де той може оселитися разом з майбутньою дружиною Чіо-Чіо-сан. Шлюб з юною гейшею, яку за свою граціозність названо Метеликом (Баттерфлай), має відбутися за японським звичаєм.
З’являється консул США у Нагасакі Шарплес. Пінкертон знайомить його зі своїм новим будинком і водночас — зі своїми філософськими поглядами на життя. Кредо молодого офіцера — брати від життя все, що можна, не рахуючись з інтересами близьких. Щодо свого одруження з чарівною японкою, то з часом Пінкертон має можливість будь-коли розлучитися, щоб згодом взяти справжній шлюб з американкою. Для нього таке одруження вже буде не колоніальною розвагою, а священним зв’язком двох рівноправних білих людей.

Шарплес прикро вражений міркуваннями свого приятеля. Він щиро застерігає Пінкертона що таке, з дозволу сказати, тимчасове одруження — небезпечна гра, яка може зруйнувати життя Чіо-Чіо-сан. Проте самовпевнений американський офіцер не полишає наміру одружитися з Баттерфлай, якою він захопився.

Разом з подругами з’являється Чіо-Чіо-сан. Консул привітно розмовляє з нею. Дівчина сяє від щастя і довірливо розповідає Шарплесу сумну історію своєї юності. Колись її рід був багатим, та все втратив, і нестатки примусили Чіо-Чіо-сан стати гейшею. Консул глибоко зворушений сповіддю дівчини. 
Так розпочинається чарівна опера Джакомо Пучіні.
Бронювання квитків: 
(044) 235-26-06 (044) 234-03-53

 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення