Остання Барикада - знайти двері, щоб увійти

Остання Барикада - знайти двері, щоб увійти

Остання Барикада - мистецько-гастрономічний простір, який здивує кожного, хто прийде вперше і не відпустить тих, хто вже прийшов.

Це місце зіткнення 3-х часів: минулого, теперішнього та майбутнього.

Минуле - відображається на дверях закладу у вигляді 72 рук. Кожна з них є символом 72 років перебування України у складі СРСР. Щоб зазирнути всередину, треба знайти потрібну руку і потягнути за неї. Якщо ви оглянетесь навколо себе, то знайдете підказку.

 

 

Всередині гастро-простору є речові пам’ятки трьох визначних подій: Революції на граніті 1996 р., Помаранчевій революції 2004 р., Революції гідності 2014. Зразки старих газет, краватка Віктора Ющенка, прострілена під час Майдану монета,  все це ретельно зберігається під склом.

Пройдіть в глибину залу і погляньте через прозоре скло: ви побачите місто із досить незвичного ракурсу. Звернуть увагу: на поверхні землі реставровані Лядські ворота, а тут, біля вас, історичні залишки; Печерських воріт XVIII століття.  

 

 

Теперішнє - у магазині ОВ Store представлені вишукані речі українських майстрів: реконструкції автентичних виробів  (точне відтворення традиційних технік, орнментів, прийомів) та стилізації (фантазії з етнічними нотками).

Маленькі ляльки, сплетені із листя кукурузи; віночки та кольє, (одне з таких є у першої леді України); декоративні тарілки від кримотатарських майстрів, намиста із промовистими назвами “Я в саду гуляла” і т.д. Кожна річ тут має історію — і вам її розкажуть.

Кухня ОБ враховує смаки сучасного українця і знає, що любили сто років тому. Виняток лише один це бразильська кава, яку обсмажують у Львові. Ви зможете, крім традиційних наїдків, спробувати телячі мізки, обліпиховий чай, шмат індички з товченою картоплею (його подають у формі бургера: рулет з індички між картопляними котлетами).

 

 

Стіни ОБ знайомлять відвідувача із сучасним мистецтвом, а на поличках лежать книги. Вечорами тут рідко буває сумно, — настрій створюють музичні вечори, презентації книжок, поетичні читання, історичні та філософські лекції. на сцені ОБ виступали Мар'яна Садовська, "Гуляй-Город", Назгуль Шукаєва, Антін Мухарський, Дмитро Лінартович, Оксана Забужко, Ірина Цілик, Сергій Жадан, Ігор Помєранцев, Дмитро Лазуткін, Вахтанґ Кебуладзе та інші талановиті українці.

Майбутнє: для того, щоб завітати до простору ОБ слід сказати пароль “Борітесь і поборете” - тут цінують творчість Шевченка.

Перед входом в ОБ висить афіша, у якій вказано графік подій: розгляньте його, щоб нічого цікавого не пропустити.

У гастро-мистецькому просторі ОБ панує віра у наше майбутнє. Вибір страв, прикрас у магазинчику, дизайн простору, тематика вечорів - підтверджують оптимізм не тільки словами, але і діями.

Як знайти: ОБ знаходиться у ТЦ “Глобус”, тож не треба, виходячи з метро “Майдан Незалежності”, підніматися на поверхню. У  “Глобусі” скористайтеся ліфтом, щоб піднятися на другий поверх. А там уже чекатимуть на вас:)

 

 

Остання Барикада є на фейсбуці.

Редакція MoeMisto вдячна ОБ за теплу зустріч та фотографії:)

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення