І радість, і сум - Персональна виставка Світлани Бринюк

І радість, і сум - Персональна виставка Світлани Бринюк

Всі анонси від: Музей української діаспори

25 квітня о 19.00 в Музеї української діаспори відбудеться відкриття персональної виставки відомої української художниці Світлани Бринюк «І радість, і сум».

Експозиція в Музеї української діаспори розпочне цикл ювілейних виставок мисткині Україною з нагоди її 50-річчя. Ретроспективна збірка, представлена в музеї, включатиме вибрані живописні та графічні твори, створені в різні періоди творчості Світлани Бринюк. Випускниця знаменитого Одеського художнього училища ім. Грекова та Національної академії образотворчого мистецтва в Києві, Світлана Бринюк поєднала дві академічні школи, а в житті – два міста. Водночас у творчості художниця створила свій власний, «третій світ», - красивий, вишуканий, збалансований, естетський.

«Занурюючись в мистецтво художниці, потрапляєш в гармонійне середовище, в якому хочеться затриматися надовше і яким хочеться насолоджуватися, - говорить директор Музею української діаспори, мистецтвознавець Оксана Підсуха. Сюжети її творів завжди добрі та людяні, композиції врівноважені, колористика органічна та тепла».

Мистецька філософія Світлани Бринюк базується на відчутті природної плинності життя, краси і глибини всіх його проявів. За словами самої художниці: «Радість від зустрічі містить в собі сум неминучого розставання, а сум від втрати – радість від наступної зустрічі. Спочатку це бентежить, але потім отримуєш насолоду від відчуття безкінечного потоку життя в усіх його вимірах. І як митець, бачиш, що яскраве, насичене передчуттям змісту «фото» на початку творчого шляху трансформується у «фільм», «відзнятий» в більш зрілому віці».

Персональна виставка Світлани Бринюк «І радість, і сум» триватиме з 25 квітня по 20 травня 2018 року в Музеї української діаспори за адресою: Київ, вул. Московська, 40-б. Вхід на відкриття – вільний. Вартість квитка з 27 квітня – 25 грн. (пільговий – 10 грн.). Тел. для довідок: 0442806418.

Біографічна довідка Світлана Бринюк народилася 21.12.1968 року в Одесі. У 1989 році закінчила факультет художнього дизайну Одеського художнього училища ім. Грекова (майстерня Єгорова Д.Д. та Єгорової Т.І.). У 1996 році закінчила НАОМА (майстерня станкового живопису професора В.І. Гуріна). З 2012 року Світлана Бринюк – член Національної Спілки Художників України, а з 2017 – посол Mondial Art Academia в Україні. У 2012 році художниця отримала другу премію Бієнале «Color Fest» (Мінськ, Білорусь), у 2017 – бронзову медаль конкурсу «International prize for galleries and choices of professionals of art 2017». Мисткиня активно бере участь в українських та міжнародних виставках, організовує персональні, а її роботи зберігаються в державних та приватних колекціях України, Росії, Німеччини, Франції, Чехії, Словаччини, Польщі та Литви.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення