Piano Trip - Віталій Кияниця з концертом у Києві

Piano Trip - Віталій Кияниця з концертом у Києві

15.03.2019.
Tauvers Gallery international.
Vitaliy Kyianytsia - "Piano Trip".

Віталій Кияниця представить для вас свій новий проект - "Piano Trip. Між джазом, класикою та мінімалізмом".

Віталій Кияниця (1991) - український піаніст та композитор. Закінчив НМАУ ім. П.І. Чайковського по класу композиції проф. Г.І. Ляшенка у 2013 році та асистентуру-стажування у класі проф. Станковича Є.Ф. у 2016 році. Мистецтву гри на фортепіано навчався у професора Лисоконя О.П. З 2017 року є піаністом Ensemble Modern Akademie (Франкфурт-на-Майні, Німеччина). Продовжує вдосконалювати свою майстерність в Штутгартській Вищій Школі Музики (клас проф. Nicolas Hodges). Віталій - лауреат декількох престижних міжнародних конкурсів як піаніст та композитор, серед них Orleans Piano Competition 2016 (Франція) - приз Андре Букурешлєва, Lviv Composition Competition 2016, ACC Composition Competition (Південна Корея), Transatlantyk Instant Composition Contest - 2017 (Польща), Masterpiece Management Composition Competition (Німеччина), Karl Filtch International Piano Competition (Сібіу, Румунія), Конкурс імені Антона Рубінштейна "Виконавець-композитор" (Санкт-Петербург, Росія). Віталій є постійним учасником провідних Європейських фестивалів та резиденцій в галузі сучасної академічної музики, серед яких Lucerne Festival Alumni, Acht Brücken Festival, Wittener Tage für Neue Musik, Mixtur festival, Impuls Academy, Klangspuren Schwaz Festival, Visby Composer Center та інші. У 2015 Віталій отримав стипендію Міністерства Культури Польщі "Gaude Polonia", та упродовж 6 місяців стажувався у Варшаві під керівництвом професора Зигмунта Краузе. Твори Віталія виконувалися у Франції, Польщі, Литві, Німеччині, Південній Кореї, Росії. Він є постійним учасником провідних українських фестивалів сучасної музики як композитор та піаніст. Віталій є засновником та піаністом ансамблю сучасної музики Sed Contra Ensemble.

У своєму доробку Віталій має близько 40 творів камерно-інструментального напрямку, а також декілька симфонічних (Концерт для фортепіано з оркестром, Симфонія для великого симфонічного оркестру, Симфонієта). Виступає як фріджазовий піаніст як в группах так і сольно. Репертуар Віталія Кияниці широкий та різноманітний; це музика 20-го сторіччя (Мессіан, Беріо, Фернейхоу, Картер, Мюрай, Шарріно, Ноно, Булєз, Штокхаузен), твори 21-го сторіччя (Марк Андре, Фуррер, Унсук Чін, Загайкевич, Кокорас) та твори молодих Українських та Європейських авторів. Лауреат премії імені Ревуцького (2016).

Він проживає нині в Німеччині, представляє в Києві новий авторський проект "Piano Trip" - між джазом, класикою та мінімалізмом.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення