Postmortem. Посмертні маски

Postmortem. Посмертні маски

Всі анонси від: Музей Однієї Вулиці

5 жовтня 2017 року у виставковому залі Музею Однієї Вулиці відкрилася ювілейна п’ятнадцята виставка посмертних масок, присвячена п’ятнадцятій річниці власної колекції, «Postmortem. Посмертні маски».

Музейна колекція почала формуватися у 2003 році, коли пройшла перша виставка посмертних масок. Відтоді музей неодноразово влаштовував такі виставки, на яких були представлені нові віднайдені експонати, як в Україні, так і в інших країнах. Паралельно проводилась наукова робота по визначенню авторства масок. На сьогодні Музеєм знайдено біля трьохсот унікальних скульптурних зображень, і це зібрання входить до трійки найбільших колекцій посмертних масок у світі, поряд з Німеччиною та США. На цій ювілейній виставці представлений весь спектр світової політики, науки та культури.

Серед 35 експонатів – оригінальні маски королів Карла ХІІ та Людвіга ІІ Баварського; політиків В. Жаботинського та Л. Троцького, наполеонівського маршала Ж. Ланна; поетів та письменників – Б. Залеського, Ф. Шиллера, Т. Драйзера, П. Тичини; вчених – І. Ньютона, І. Брюнеля, О. Шпенглера, Д. Багалія; композиторів – Дж. Верді, Б. Бартока, Ш. Гуно; співака Е. Карузо, балерини А. Павлової та антрепренера С. Дягілєва; митрополита А. Шептицького, філософа та окультистки Є. Блаватської та багатьох інших видатних особистостей.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення