Прапори та реліквії української звитяги - Виставка до Дня Незалежності

Прапори та реліквії української звитяги - Виставка до Дня Незалежності

До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності! Національний музей історії України запрошує на відкриття виставки "Прапори та реліквії української звитяги". 

Прапор – це символ боротьби, звитяги, непереможного духу. Серед знамен різних періодів історії України, представлених на виставці, є кілька таких, які широкий загал відвідувачів зможе побачити вперше. Це, зокрема, справжній витвір мистецтва – прекрасно збережена донаторська хоругва XVIII ст., а також бойові прапори українських полків, що брали участь у Російсько-турецькій війні 1877–1878 рр. Вони є яскравим прикладом того, що жодної "славы русского оружия" не існує, а імперські завоювання забарвлені кров’ю українців. На відміну від цих двох знамен, прапори періоду національно-визвольних змагань 1917–1921 рр. є цілковитим уособленням свого часу: вони саморобні, зроблені нашвидкуруч, але просякнуті духом бойової звитяги й незламності.

Доторкнутися до історії державності України можна завдяки реліквіям, які ви зможете побачити на виставці: ІV Універсал від 22 січня 1918 року, яким було проголошено незалежність УНР, символи влади часів козацтва, печатка українського уряду в екзилі, передана останнім президентом УНР Миколою Плав’юком, та Акт проголошення незалежності 1991 року.

Куратор виставки: Сергій Носачов, заступник генерального директора НМІУ з питань розвитку.

Виставка працюватиме в апсиді 3-го поверху музею.

Адреса Національного музею історії України: вул. Володимирська, 2.

Виставка працюватиме з 23 серпня до 1 листопада. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення