Екскурсія «Печерський модернізм»

Екскурсія «Печерський модернізм»

Всі анонси від: Проект "Їздець"

Культурно-туристичний проект «Їздець» бере коротку паузу, щоб повернутися з новими подіями і вдосконаленим сервісом. Але перед цим 17 грудня запрошуємо на прогулянку-дослідження модерністської архітектури Печерська зі Львом Шевченком. Це одна з наших улюблених екскурсій, і тепер ми пропонуємо її у зимовому автобусно-пішохідному форматі.

Повоєнний модернізм – стиль, що панував у світовій архітектурі і дизайні з середини 1940-х років. В СРСР і зокрема в Україні він утвердився з 1955 року, після хрущовської постанови про архітектурні надлишки. Головні ознаки цього стилю – простота і охайність у дизайні, сонячні, прозорі й легкі споруди, вільні простори. Спочатку, за часів «відлиги», радянський модернізм не відрізнявся від світового, але за часів Брежнєва трансформувався у своєрідний «імперський модернізм». Найрізноманітніші приклади цього стилю ми зможемо побачити, мандруючи київським Печерськом – районом, що став осередком української партійної еліти.

Лев Шевченко – журналіст, дослідник українського радянського модернізму і масового домобудування, автор каталогу українського модернізму у Facebook.

Квитки доступні на https://2event.com/uk/events/777826

Також можна зареєструватися за цим посиланням: https://goo.gl/cgnMSD

Вартість участі: 175 грн, школярам, студентам і пенсіонерам – 100 грн

Початок прогулянки: о 14:00 в суботу, 17 грудня

Місце зустрічі: Арсенальна площа (біля входу в метро «Арсенальна»)

Тривалість: близько 2 годин

Деталі за адресою https://www.facebook.com/yizdetz

Якщо у вас є питання, пишіть нам на [email protected]

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення