Різдвяне дійство – "Козацька Коляда"

Різдвяне дійство – "Козацька Коляда"

«Козацька Коляда» – Різдвяний фестиваль в «Мамаєвій Слободі»!

В програмі заходу 7 січня:

11:00 11:45 – Святковий Різдвяний передзвін (концерт церковних дзвонів на дзвінниці козацького храму Пресвятої Богородиці

11:45 –  Хресний хід від козацької церкви Покрова Пресвятої Богородиці до каплиці з різьбленою дерев‘яною іконою в ім‘я Божої Матері.

12:00 – святкові колядки та щедрівки на ярмарковому майдані козацького селища у виконанні хору церкви Покрова Пресвятої Богородиці «Мамаєвої Слободи».

Далі на сцені та майдані козацької Слободи Вас та Ваші родини віншуватимуть колядками фольклорні колективи та народні гурти «Рожаниця», «Терлич-трава», «Панночка-козачка», «Добривечір», а також всі охочі колядницькі ватаги, які на той час трапляться в «Мамаєвій Слободі»!

Також на Вас чекає:

–     Різдвяна шопка
–     Різдвяні розваги для дітей та дорослих
–     Майстер-класи від народних майстрів
–     Співи та танці біля вогнища
–     Катання на запряжених кіньми санях чи возі, або ж верхи на коні спільно з козаками

В той час, коли на центральному майдані фольклорні колективи й народні гурти колядуватимуть, співатимуть та танцюватимуть, біля возів відбуватиметься ярмарок народних майстрів.

На майдані, на відкритому вогні, слобідські господині жаритимуть та паритимуть усіляку всячину, а також готуватимуть для Вас старовинний шляхетський гарячий хмільний напій «Мусулєс» (глінтвейн), або ж козацький трав‘яний чай «Гербата».
Також ви зможете продегустувати традиційні хмільні українські напої козацької доби (вишняк, слив’янку, дулівку, медовуху та варенуху).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення