Розмова з художником Микитою Каданом “Історія в пеклі”

Розмова з художником Микитою Каданом “Історія в пеклі”

Всі анонси від: ЦВК

Центр візуальної культури та “Політична критика” запрошують на розмову з художником Микитою Каданом “Історія в пеклі”, що відбудеться в рамках виставки “Візит привидів”.

На зустрічі художник розповість про свої проекти 2013-2016 років, такі як "Кожен хоче жити біля моря", "Межі відповідальності", "Газелька", "Одержимий може свідчити у суді", серія "Хроніка". 

У цих роботах автор звертається до таких тем, як розширення історичного музею засобами сучасного мистецтва; війна різноманітних ідеологізованих наративів у спільному просторі історичної оповіді; розпізнавання себе як живого архіву різних, іноді несумісних, версій пам'яті; можливість критичного музею.

“Важливо вирішити: чи ти певним чином компонуєш інформацію, артефакти, докази з минулого для того, щоб оволодіти майбутнім? Тобто, чи твоя відповідальність – саме перед певним проектом майбутнього, і ти заради цього проекту майбутнього крутиш, маніпулюєш минулим, яке збирає та показує музей? Чи твоя відповідальність не стосується майбутнього, але ти максимально відповідальний перед власне тим матеріалом, який і становить музей? Чи цей матеріал підкорений заради зовнішніх цілей? Або може його істина, його самототожність є самоціллю, може музей є самоціллю?” – Микита Кадан, фрагмент із бесіди з Ларисою Бабій.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення