Середовище існування - Конкурс художніх робіт

Середовище існування - Конкурс художніх робіт

Галерея ЛАВРА та WWF об'єднують арт-спільноту для створення МАНІФЕСТУ 2020 на захист середовища існування!

20 січня 2020 року Київська муніципальна галерея мистецтв ЛАВРА спільно з Всесвітнім Фондом Природи WWF Україна оголошують старт Всеукраїнського арт-проєкту СЕРЕДОВИЩЕ ІСНУВАННЯ. МАНІФЕСТ 2020. З одного боку - це відкритий конкурсний відбір робіт від митців, які працюють у різних напрямах та жанрах мистецтва contemporary - живопис, графіка, скульптура, фотографія, відео-арт, інсталяція. З іншого - заклик арт-спільноти до державних діячів, бізнесменів, кожного з нас про необхідність сміливих дій заради життя в гармонії зі світом вже у 2020 році. 

Прийом заявок в конкурсну частину триватиме з 20 січня по 25 лютого 2020 року. Результатом стане масштабна всеукраїнська виставка робіт переможців в Галереї ЛАВРА, запланована на початок березня цього року. В конкурсі передбачені основні номінації від Галереї ЛАВРА, WWF Україна, а також спеціальна премія  Vogue’s Choice від партнера проєкту - журналу Vogue UA. 

Крім того, спільно з Київським метрополітеном буде проведено окремий відбір учасників, роботи яких експонуватимуться на станціях "Майдан Незалежності" та "Театральна". 
Проєкт з'явився саме зараз не випадково. 2020 рік - рік глобальних подій, які здатні значно прискорити сталий (дружній до природи) розвиток усіх напрямів людської діяльності. Він розпочнеться 21 січня у Швейцарії з Всесвітнього економічного форуму, тема якого - Партнери заради згуртованого та сталого світу, а також з перегляду Цілей сталого розвитку ООН на наступне десятиліття. 

"Рішення та угоди, що будуть прийняті цього року на глобальному рівні торкнуться України. Нам важливо бути не просто готовими до трансформацій на користь сталого життя, але й стати їх лідерами. Без сміливих дій та пріоритетної інтеграції екологічних факторів у кожну галузь економіки, бізнес-практику та індивідуальне життя, ми погоджуємось на значні соціальні та економічні ризики вже у наступні десятиліття", - коментує Олена Тарасова-Красієва, директорка Всесвітнього фонду природи WWF Україна. 

"Ми прагнемо, щоб проєкт став кроком у розвитку взаємин між мистецтвом, людиною і навколишнім середовищем. І запрошуємо підтримати розмову, яку постійно відкладаємо на потім... Про те, щоб розпочати зміни з себе, почати діяти та жити як частина великого організму планети", - ділиться Тетяна Міронова, директорка Київської міської Галереї мистецтв Лавра.

До складу експертного журі основного конкурсу увійдуть Тетяна Міронова – директорка Київської міської галереї мистецтв ЛАВРА; Олена Тарасова-Красієва – директорка Всесвітнього фонду природи WWF Україна; Віктор Сидоренко – директор Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України; Пилип Власов – головний редактор журналу Vogue UA. 

Заявки на участь - ТУТ!
Куратор - Юлія Нужина.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення