Середовище існування. Маніфест 2020 - Виставка

Середовище існування. Маніфест 2020 - Виставка

05 березня 2020 року о 19:00 в залах Київської муніципальної галереї «Лавра» відбудеться масштабне відкриття всеукраїнської виставки «СЕРЕДОВИЩЕ ІСНУВАННЯ. МАНІФЕСТ 2020».

Наш проєкт - заклик арт-спільноти України до державних діячів, бізнесменів, кожного з нас про необхідність сміливих дій заради життя в гармонії зі світом. До нього доєднались понад 300 професійних митців з усієї України, які працюють у різних жанрах мистецтва contemporary - живопис, графіка, скульптура, фотографія, інсталяція. Біля 49, 6 % - респондентів з Києва, 9,2 % з Харкова, зі 6,6 % - Львова, 3,3 % з Одесси. Також у переліку претендентів були художники з Дніпра, Луцьку, Рівного, Тернополя, Черкас, Ірпіню та навіть Лондона! Найкращі роботи художників стали основою грандіозної виставки-маніфесту.

На урочистому відкритті проєкту відбудеться оголошення результатів конкурсу. Партнери проекту - WWF Україна, Vogue UA, Mironova Foundation та Київскький метрополітен оголосять переможців конкурсу, кожен у своїй номінації.

Також в день відкриття буде обраний Артефакт проекту, що стане «амбасадором» проєкту, та  буде направлений разом з Маніфестом 2020 української арт-спільноти до ключових державних діячів та бізнес-асоціацій.
Проєкт реалізується за сприяння Mironova Foundation, підтримки журналу VOGUE.UA та Київського метрополітену.

Довідка: 
Київська міська галерея мистецтв ЛАВРА є частиною культурно-мистецького осередку столиці. Разом з Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником та Національним культурно-художнім комплексом «Мистецький Арсенал» муніципальна галерея Лавра створює умовний «мистецький трикутник» Києва. Програма основного виставкового майданчику галереї спрямована на різноманітність та колаборацію з найцікавішими проєктами в різних напрямках мистецтва та креативних індустрій.

Всесвітній фонд природи (WWF) –  одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють у понад 100 країнах. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме в гармонії з природою. В Україні проєкти WWF пов'язані зі збереженням лісів, відновленням природних територій та захистом рідкісних видів тварин, зокрема рисі, ведмедя та осетрових. Звіт WWF “Жива планета”.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення