Сергій Савченко та нездоланний опір бачення

Сергій Савченко та нездоланний опір бачення

Всі анонси від: Центр сучасного мистецтва "Білий Світ"

5 грудня o 19:00 в ЦСМ «Білий світ» (вул. Пушкінська, 21) відкриється виставка «Сергій Савченко та нездоланний опір бачення». Виставка стане презентацією найновішого каталогу робіт знаного львівського художника Сергія Савченка, створених за останні 10 років.

Малярство, графіка, відео та анімація, - твори різноманітних жанрів обрано з різних періодів творчості. Майже кожен з проектів каталогу має унікальне авторське відеодоповнення, доступне онлайн під час дії експозиції. Те, що їх поєднує – досвід осмислення власного бачення світу. Єдиний, притаманний тільки цьому художнику, тільки цій особистості, існуючий поза всяким концепціями, арт трендами та кон’юнктурним бажанням компліментарної ввічливості для будь-кого. Чи то публіки, критиків, колекціонерів або галеристів.

«Художня концепція твору має прямий зв'язок з особистістю художника», - вважає Сергій Савченко. Очевидно, але не факт – особливо з огляду на кількість проявів псевдоконцептуальності, коли особистість художника розчиняється, стає грою в бісер без особистісних правил та власного бачення. Саме цим заявленим правом особистого творчого бачення і вирізняється виставка Сергія Савченко, саме цим і вирізняється його творчість взагалі.

Іспанський дипломат та колекціонер Антоніо Мембріве у статті, що відкриває каталог творів Сергія Савченко, пише:

«Певності, кажуть нам, більше немає. Усюди панує нігілізм. Однак Сергій, стоячи на уявній межі, продовжує вдивлятися у руїни, ніби в них таки закладено справжній сенс. І продовжує залишати по собі сліди – рисунки, ескізи, інсталяції чи картини, – нагадуючи нам, що його поривання пильно дивитися, бачити – це також і наше поривання».

Чи дійсно це так?

Експозиція відкрита з 5.12.17 до 31.01.18
Вхід вільний
Український центр сучасного мистецтва White WORLD (Київ, вул. Пушкінська, 21, www.whiteworld.net)



 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення