Sole e amore. Cтефанія Довгань (сопрано) США

Sole e amore. Cтефанія Довгань (сопрано) США

Всі анонси від: Національна філармонія України

Понад десять років тому на українському радіо «Свобода» вийшов сюжет про нову зірку оперного мистецтва, що засяяла на мистецькому небосхилі України. Радіоведуча порівнювала свою героїню то з Марією Каллас, то з Монсеррат Кабальє та пророкувала їй аналогічну славу. Стефанії Довгань тоді було 24. Вона мала за плечима диплом з відзнакою Балтиморської Школи Мистецтв, вокальний факультет Мерілендського Університету і перші місця та золоті медалі на престижних міжнародних конкурсах. Після семирічного навчання в США дівчина, отримавши запрошення стажуватися в Національній опері України, приїхала на Батьківщину. Але із контрактом в театрі не поспішали…

Сьогодні Стефанія Довгань належить до когорти найбільш затребуваних на Заході музикантів родом з України. Її ангажемент включає Королівський театр в Лондоні, Ліричну оперу в Балтіморі, Портлендську оперу, Метрополітен Опера в Нью-Йорку, Театр Хагена, Гейдельберзьку оперу, Оперу Майнца та ін. Її сольні концерти відбулися в Нью-Йорку, Чикаго, Філадельфії, Вашингтоні, Зальцбурзі, Аугсбурзі, Києві. Кілька років тому співачка вперше виступила у Львівській опері. В її репертуарі понад 30 оперних партій, зокрема Мімі («Богема» Пуччіні), Лю («Турандот» Пуччіні), Донни Анни («Дон Жуан» Моцарта), Віолетти («Травіата» Верді), Маргарити («Фауст» Гуно), Луїзи (однойменна опера Шарпантьє), Поппеї («Коронація Поппеї» Монтеверді), Клеопатри («Цезар в Єгипті» Генделя), Недди («Паяци» Р. Леонкавалло) та ін.

Стефанія Довгань народилася в Києві. Тут навчалася грі на фортепіано та співала в юнацькому хорі при Київській консерваторії. Її батьки – не музиканти; дідусь – відомий скульптор Борис Довгань.

Сольний концерт співачки у Національній філармонії України пройде під назвою «Sole e amore» («Сонце і любов»). Так називається один з небагатьох романсів Джаккомо Пуччіні на слова самого композитора. Прозвучать також у перекладенні для голосу і фортепіано арії з опер Белліні, Доніцетті, Россіні та ін. Партію фортепіано виконає Володимир Кнорозок.

Програма:
В.Белліні – Vaga luna che inargenti; Malinconia, ninfa gentile; Ma renda pur contento;
Per pieta, bell’idol mio
А.Вівальді – Sposa son disprezzata,
Дж.Россіні – La Promessa; L’invito; Canzonetta Spaguola
А.Доніцетті – Amore e morte; Mevoglio fa ‘nacasa”
Дж.Пуччіні – Sole e amore; Morire
Дж.Россіні –Р.Штраус – Ständchen; Meinem Kinde; Wie sollten wir geheim sie halten; Morgen; Wiedenlied; Zueignung; Ruhe meine Seele; Allerseelen; Cäcilie

Квитки продаються у касі філармонії - (044) 278-16-97, в театральних касах м.Києва та онлайн

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення