Свято Покрови у "Парку Київська Русь"

Свято Покрови у "Парку Київська Русь"

Всі анонси від: Парк Київська Русь

Свято Покрови у Древньому Києві
Здавна наш народ особливо шанує свято Покрови, а для українців воно ще й є офіційним вихідним – Днем захисника України. То ж у Древньому Києві вирішили відсвяткувати по-особливому весело і довго.

Театралізована розважальна програма на Покрову тут відбуватиметься аж три дні: 14-16 жовтня – на саму Покрову та у вихідні. А саме у Древньому Києві на Вас чекає безліч тематичних розваг та пізнавальних програм та цікавих локацій, які ви більше ніде на Покрову не побачите.

З нагоди свята на гостей «Парку Київська Русь» чекає різноманітна й насичена програма. Так театр Древнього Києва на головному ристалищі розіграє кілька театралізованих вистав – давню слов’янську легенду про Ладу та Леля, містичний номер про пророкування волхвом Віщому Олегу смерті від улюбленого коня, веселу постановку про древньокиївський ярмарок. Захопливими будуть показові виступи дружинників князя з мечами, виступи кінних каскадерів, а також турнір кінних лучників.
Унікальність заходу також полягає в тому, що саме у Древньому Києві гості побачуть театралізовані дійства та легенди мовою наших предків. Древньослов’янська мова, яку по крупицям збирає науковий клуб «Парку Київська Русь», залунає в програмі Покрови. 

Більш того, на гостей чекає презентація першого в Східній Європі словника-розмовника древньослов’янської мови, який навчить також розмовляти древніми словесами. 

Гості Парку зможуть зануритися у глибину віків, долучившись до древніх обрядів – слов’янської гостинності, спалювання образ у вогні. А крім того матимуть змогу розім’ятися фізично і отримати потужний заряд позитивних емоцій в численних інтерактивах: танцювальних флешмобах, перетягуванні канату, грі у середньовічний футбол та ін.

Навчитися чомусь новому можна буде на відкритих майстер-класах з володіння середньовічною зброєю, догляду за конем. На ярмарку майстрів перейняти досвід запросять коваль та гончар.
Окрім того можна прогулятися вулицями Древнього Києва, зазирнути в оселі городян, відвідати експозиції середньовічного зодчества, кораблебудування, історичних костюмів, а на завершення пізнавальної програми – влаштувати пікнік з друзями на березі Смарагдового озера.

Сторінка події у ФБ.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення